Utilitare ușoare

Noile Opel Movano și Movano-e: informații și fotografii oficiale

Opel a prezentat primele informații și imagini cu noua generație Movano, care va fi disponibilă în premieră inclusiv în versiunea electrică Movano-e.

Dacă precedenta generație a fost construită în parteneriat cu Renault, noul Movano împarte platforma cu colegele din grupul Stellantis, fiind aproape identic cu Peugeot Boxer, Citroen Jumper și Fiat Ducato.

Noile Opel Movano și Movano-e: informații și fotografii oficiale

Noile Opel Movano și Movano-e vor fi disponibile la dealeri spre finalul anului. Producătorul susține că există o versiune Movano pentru orice aplicație, de la transport de persoane la livrări urbane și de la transport frigorific la autorulote.

Versiunile diesel se bazează pe motorul de 2,2 litri Euro 6d, în variante de la 120 CP (300 Nm la 1.500 rpm) la 165 CP (370 Nm la 1.750 Nm). Tracțiunea este față, iar transmisia este manuală cu 6 viteze.

Movano-e are un motor electric de 122 CP (260 Nm), cu viteza maximă limitată electronic 110 km/h. Se poate alege dintre pachete de baterii litiu-ion de 37 kWh sau 70 kWh, cu autonomii WLTP de 117 km, respectiv 224 km.

Bateriile sunt montate sub podeaua spațiului de marfă, astfel că nu afectează volumul de încărcare. Clienții de furgonete pot alege între patru lungimi (L1-L4) și trei înălțimi (H1-H3), cu volum de marfă între 8 și 17 metri cubi.

VEZI ȘI: Opel Vivaro-e HYDROGEN: alimentare în 3 minute pentru 400 km autonomie

Ușile versiunii H3 au 2,03 metri înălțime și se pot deschide la 180 de grade (opțional la 270 de grade), pentru o încărcare facilă. Gama de tonaje cuprinde versiuni de la 2,8 la 4 tone, sarcina utilă atingând un maxim de 2,1 tone.

Spațiul de marfă are un prag de încărcare de 494 mm, o lățime între pasajele roților de 1.422 mm și o lățime între pereți de 1.870 mm. În afară de cabina standard există și opțiunea unei cabine pentru echipaj, cu 4 scaune pe rândul al doilea.

Noul Movano este disponibil în versiuni furgon, șasiu cu cabină, șasiu cu cabină de echipaj sau cabină cu podea. Astfel, modelul este o bază ideală pentru modele speciale construite de carosieri, precum basculante sau autorulote.

La capitolul sisteme de siguranță, noul Movano dispune de Automatic Safety Brake, Blind Spot Warning, Hill Descent Control și Lane Departure Warning.

Noul Movano se alătură modelelor Combo și Vivaro, care au primit deja generații noi. Astfel, întreg portofoliul de vehicule comerciale ușoare al mărcii va dispune până la finalul anului și de versiuni electrice.

Noile Opel Movano și Movano-e: informații și fotografii oficiale

Din aceeași categorie...

Back to top button