Știri

Noile Scania Gryphus prea mari pentru barăcile Armatei Olandeze

Camioanele Scania înlocuiesc în flota armatei vechile camioane DAF.

Noile camioane Scania Gryphus, recent livrate, sunt prea mari pentru barăcile unităților militare ale armatei olandeze, din Oirschot.

În total, Armata Olandeză a achiziționat peste 2.800 de camioane Scania Gryphus, din care aproximativ 2.500 sunt versiuni 8×8, iar restul versiuni cu 2 axe (4×4) și 3 axe (6×6), utilizate în special ca vehicule de pregătire sau de forțele aeriene.

Noile Scania Gryphus prea mari pentru barăcile Armatei Olandeze

Deoarece noile camioane ale armatei sunt mai mari, ele nu se încadrează în barăcile actuale din unitățile militare, cum este cazul celei din Oirschot. „Barăcile mai vechi ale diferitelor unități militare, utilizate pentru operațiuni de întreținere minore sunt prea mici pentru camioanele Scania Gryphus”, spune General Maior Ruyter van Steveninck.

De exemplu, nu există spațiu pentru rabatarea cabinei camionului. De asemenea, noile camioane nu au loc nici în parcarea unității militare, care are oricum prea puține locuri de parcare. Sigur, pentru întreținere majoră, aceste camioane pot utiliza atelierele militare mai mari ale armatei. Dar, și acolo există o problemă de aglomerare.

Conform unui purtător de cuvânt al armatei, situația a fost asumată dinainte de achiziție. ”Am optat pentru vehicule moderne, care sunt mai mari decât cele vechi. De asemenea, am știut că acestea ar putea să nu se potrivească imediat în toate barăcile unităților militare”, a declarat acesta.

Noile Scania Gryphus prea mari pentru barăcile Armatei Olandeze

Oficialul armatei olandeze recunoaște că trebuiesc făcute lucrări de modernizare ale barăcilor, în special la Oirschot, acolo unde ar urma să fie trimise în total 300 de astfel de camioane. ”Desigur, dorim ca noul echipament să fie pe deplin operațional din primul moment și să se îndeplinească toate condițiile, dar, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna posibil.”

Pentru noile camioane, Armata Olandeză trebuie să construiască ale barăci, iar pe cele existente să le modernizeze. Însă, asta ar putea dura ani. Până când vor fi construite noi barăci, pentru întreținere majoră a camioanelor, mecanicii trebuie să meargă cu ele la atelierul unității militare din Vredepeel, baza aeriană Gilze-Rijen, unitatea Stroe sau la un atelier Scania din apropiere.

”Nu sunt soluții ideale, dar a trebuit să facem alegeri. Avantajele pecare le aduce Scania Gryphus depășesc dezavantajele”, mai spune oficialul armatei.

Din aceeași categorie...

Back to top button