Noile soluții de conectivitate Knorr-Bremse eficientizează managementul flotei

Noile soluții de conectivitate Knorr-Bremse eficientizează managementul flotei
La IAA 2018 de la Hanovra din această toamnă, Knorr-Bremse va prezenta o serie de soluții de conectivitate care fac managementul flotelor mai eficient.

Pe lângă siguranța traficului, megatrend-urile care vor modela sectorul de transport în următorii ani vor fi conectivitatea, reducerea emisiilor, electromobilitatea și conducerea automată.

Noile soluții de conectivitate Knorr-Bremse eficientizează managementul flotei

În viitor, camioanele vor deveni din ce în ce mai mult parte a rețelei complexe de logistică, iar conectivitatea va avea un rol important la generarea unei îmbunătățiri semnificative a eficienței lor.

Cu noile soluții de conectivitate, Knorr-Bremse, lider mondial pe piața sistemelor de frânare și furnizor al altor sisteme de siguranță pentru vehicule utilitare și feroviare, contribuie la eficientizarea managementului flotei și a planificării întreținerii, respectiv oferă suport șoferilor de camion în activitatea zilnică.

Conform Knorr-Bremse, sistemele sale telematice modulare, disponibile atât pentru autotractor, cât și pentru remorcă, reduc costurile și cresc competitivitatea flotelor prin organizarea optimă a acestora, fiind adaptate pentru a satisface cerințele clienților.

De asemenea, toate soluțiile sunt retro-fit, indiferent de marca vehiculului, și oferă un mijloc foarte practic de standardizare pentru flotele mixte, în special.

VEZI ȘI: Waymo va testa camioane autonome Clasa 8 în Arizona

Printre cele mai importante soluții de conectivitate la Knorr-Bremse la IAA 2018, amintim de sistemul telematic ProFleet Connect, sistemul Intelligent Trailer Access Point(iTAP)pentru remorci și SafetyDirectcare poate înregistra și evalua incidentele de siguranță în timp ce camionul rulează.

ProFleet Connect: Un sistem telematic modular
ProFleet Connect este o soluție telematică încrucișată care poate fi utilizată atât în unitățile pe camioane, cât și pe semiremorci.

Designul său modular, cu un pachet de bază și alte 6 pachete ce pot fi adăugate ulterior, dau posibilitatea operatorii de flote să adapteze sistemul la nevoile specifice și îl pot extinde, după nevoi.

Serviciile livrate de ProFleet Connect cuprind de la rapoarte automate de stare privind gradul de ocupare a camionului, date despre rută, perioade de conducere și odihnă, urmărirea și documentația în timp real a livrărilor, până la monitorizarea stării camionului, inclusiv pentru camioane frigo.

Beneficiile principale pentru operator sunt coordonarea optimizată a vehiculelor și a capacității de transport, costul și efortul administrativ redus, precum și pregătirea specifică a șoferului pentru o conducere sigură și eficientă.

Intelligent Trailer Access Point (iTAP): Control de la distanță pentru remorcă
Intelligent Trailer Access Point(iTAP) oferă o serie întreagă de funcții de control prin intermediul unei aplicații mobile, inclusiv ridicarea sau coborârea axei liftante sau a suspensiei, respectiv vedere asupra încărcăturii și în spatele vehiculului prin intermediul unei camere video.

De asemenea, iTAP poate furniza rapoarte de stare privind greutatea remorcii, respectiv presiunea și temperatura individuală din fiecare anvelopă.

Ca noutate, sistemului iTAP i-a fost adăugat un pachet de funcții pentru remorcile cu podea mobilă dedicate transportul vrac, prin intermediul căruia se poate controla podeaua mobilă, încuietorile ușilor, acoperișul hidraulic și iluminatul din zona de lucru.

De asemenea, clienții pot programa de la distanță funcții simple în sistemul iTAP, ca de exemplu, controlul peretele frontal mobil într-o remorcă cu podeaua mobilă sau acoperișul remorcilor basculabile.

Pentru șofer, funcțiile de control și de monitorizare bazate pe aplicația mobilă nu sunt doar convenabile, dar și sigure. De exemplu, pentru a controla vehiculul în timpul descărcării, nu este nevoie ca șoferul să intre în zona cu potențial periculos.

SafetyDirect: instruirea șoferilor bazată pe documentarea incidentelor
Sistemul SafetyDirect de la Bendix, subsidiara americană a Knorr-Bremse, se axează pe instruirea șoferilor și documentarea incidentelor.

De la abordarea viraje cu mare viteză la avertismente de coliziune, SafetyDirectanalizează parametrii critici pentru siguranță și prezintă constatările sale sub formă de diagrame în mod clar proiectate.

Administratorii de flote pot evalua aceste constatări pe serverele lor chiar înainte ca vehiculul să revină la bază.

De asemenea, sistem vine cu o cameră video care înregistrează permanent ceea ce se întâmplă, oferind informații valoroase șoferilor și managerilor de flotă atunci când analizează astfel de evenimente.

Follow #infotrucker