Trailer

Noile versiuni de platforme modulare SCHEUERLE UltralightCombi

În martie 2021, SCHEUERLE a introdus o nouă versiuni de platforme modulare UltralightCombi, care oferă sarcini utile mai mari și costuri totale de operare reduse.

SCHEUERLE a continuat să dezvolte seria de platforme modulare UltralightCombi, adăugând o versiune care permite combinația de axe 5+7, oferind astfel sarcini utile mai mari. Noile platforme modulare păstrează funcționalitatea dovedită a modelelor din seria UltralightCombi, precum și capacitatea de a se combina cu echipamentele de transport existente.

Noile versiuni de platforme modulare SCHEUERLE UltralightCombi

După cum le spune și numele, UltralightCombi sunt platforme modulare optimizare din punct de vedere al greutății și punctează foarte bine la capitolul sarcină utilă – greutate proprie. Pe parcursul dezvoltării și mai mult a gamei de produse, SCHEUERLE a optimizat și mai mult platformele modulare și au redus costurile de operare ale vehiculelor.

Momentul de încovoiere crescut semnificativ face posibilă utilizarea mai multor linii de axe. Până la intorducerea noilor versiuni, era fost posibilă doar combinația de module de axe 4+6 – patru axe pendulare față, o platformă cu podea joasă și șase axe pendulare spate, adică cea mai puternică versiune UltralightCombi.

Acum este posibil să se realizeze o combinația de module de axe 5+7. Acest lucru facilitează o sarcină utilă și mai mare prin utilizarea a două linii de axe suplimentare.

Sarcini pe axă crescute

Cu o sarcină admisă pe axă de până la 13,4 tone între 25 km/h și 80 km/h, versiunea U11 permite transportul unor sarcini utile deosebit de mari. În afara drumurilor publice, spre exemplu, în cadrul operațiunilor logistice interne, sunt posibile sarcini pe axă de 14,8 tone la maximum 25 km/h și 17,4 tone la 10 km/h.

Cu o lățime totală de 2,55 metri, platformele modulare din seriile U10 și U12 respectă standardele CE și Regulamentul german privind omologarea vehiculelor rutiere (StVZO). Aceasta oferă avantaje în ceea ce privește procedurile de aprobare și în special pentru rulajul fără încărcătură. În plus, pot fi utilizate pe feriboturi sau rute lățimi critice pentru astfel de combinații.

VEZI ȘI: Versatilitate și siguranță cu noua serie de module SCHEUERLE K25 L

De asemenea, UltralightCombi are o deschidere identică cu alte vehicule SCHEUERLE cu lățimi de 3 m, astfel că, transportatorii nu trebuie să facă niciun compromis în ceea ce privește stabilitatea în comparație cu platformele de transport mai largi.

Utilizare în ansambluri fiabile și dovedite

De asemenea, inginerii SCHEUERLE au acordat o mare importanță reducerii numărului de variante de componente, precum și utilizarea componentelor platformelor din seriile Combi.

Acest lucru oferă clienților o serie de avantaje.

De exemplu, UltralightCombi vine cu axele pendulare de pe modelele EuroCompact și direcția modelelor InterCombi, componente a căror fiabilitate a fost încercată și testată de mulți ani. Gâtul de lebădă este în mare parte identic cu cel al trailerului cu platformă joasă EuroCompact. Asta înseamnă că reglarea continuă a sarcinii pe cupla de remorcare a modelelor EuroCompact este disponibilă și pentru seria UltralightCombi.

Compatibil cu seriile EuroCombi și InterCombi

În ciuda revizuirii ample, funcționalitatea dovedită a seriei UltralightCombi a fost păstrată pe deplin. În plus, noile versiuni sunt compatibile cu modelele anterioare. În plus, versiunile UltralightCombi U10 și U11 pot fi în continuare combinate cu modulele seriilor InterCombi și EuroCombi.

Un alt avantaj al seriei UltralightCombi este manevrarea ușoară. De exemplu, atunci când se utilizează o punte cu un adaptor de cuplare cu cârlig, boghiul din față poate fi îndepărtat pentru operațiunile de încărcare, astfel încât vehiculele autopropulsate să poată urca pe platrfoma de transport din față prin intermediul unei rampe plate.

Potrivit pentru transportul de încărcături mari și grele

Platformele modulare din seria UltralightCombi pot fi utilizate pentru o gamă largă de operațiuni. Datorită sarcinilor pe axă și lățimii vehiculului conform CE, trailerele cu platformă modulară sunt potrivite pentru transportul de încărcături mari și grele pe drumurile publice.

Datorită greutății lor reduse, acestea facilitează combinații mult mai compacte cu aceeași sarcină utilă în comparație cu modulele din seria Combi sau modele comparabile oferite de concurenți.

Utilajele de construcții, componentele pentru turbinele eoliene, containerele, transformatoarele și componentele macaralelor pe șenile sunt sarcini tipice pentru UltralightCombi.

O serie – multe versiuni

Platformele modulare UltralightCombi sunt disponibile în versiuni cu 2, 3, 4 și 6 axe. Designul modular al acestora facilitează utilizarea lor ca remorcă și semiremorcă, respectiv în combinație de suport sau platformă joasă. De asemenea, UltralightCombi este disponibil cu o gamă largă de echipamente opționale.

Din aceeași categorie...

Back to top button