Camioane

Noile Volvo FM și FMX disponibile în variante pentru servicii de urgență

Noile camioane Volvo FM și FMX sunt disponibile în variante pentru servicii de urgență cu cabină pentru echipaj, care poate fi configurată cu până la 9 locuri.

Noile variante constructive a celor două modele, dezvoltate în strânsă cooperare cu producătorii de suprastructuri și servicii de urgență, au o serie de îmbunătățiri special concepute pentru vehiculele de pompieri și salvare. Ambele modele sunt disponibile în versiuni de șasiu 4×2 și 4×4, propulsate de motoare Volvo D11 sau D13 (Euro III, V și VI) și priză de putere de până la 2.000 Nm.

Noile Volvo FM și FMX disponibile în variante pentru servicii de urgență

Piața europeană este mai mare de 3.000 de camioane de pompieri și alte vehicule de urgență pe an. Pe lângă respectarea reglementărilor naționale și internaționale (EN 1846), acest tip de vehicule trebuie să corespundă cerințelor specifice fiecărui serviciu de urgență, care includ standarde ridicate de siguranță, fiabilitate și flexibilitate.

Suedezii spun că noile Volvo FM și FMX cu cabină pentru echipaj, configurabilă cu până la 9 locuri, oferă aceleași standarde ridicate de siguranță pasivă și activă, ergonomie și confort ca și celelalte variante ale noilor Volvo FM și FMX, lansate în 2020.

VEZI ȘI: Camioanele Scania sunt utilizate în transportul de gaz din Tenerife

Cabina a fost testată pentru siguranță (standard ECE R29-03) și vine cu suprafețe vitrate mari, o linie de ușă joasă, oglinzi retrovizoare mari și opțiunea de până la opt camere, oferind o vizibilitate bună. În plus, sistemul Volvo Dynamic Steering, disponibil opțional, facilitează manevrele și îmbunătățește atât ergonomia, cât și siguranța la volan.

Noile Volvo FM și FMX disponibile în variante pentru servicii de urgență

Postul șoferului este echipat cu noua interfață Volvo, care include instrumente digitale și un volan cu comenzi și reglaj. Acoperișul înalt (160 cm în față și 161 cm în spate) creează un interior aerisit și spațios, cu mult spațiu pentru deplasare la interior. Ușile au un unghi mare de deschidere, facilitând intrarea și ieșirea cu ușurință din cabină.

Noile Volvo FM și FMX disponibile în variante pentru servicii de urgență

Acest lucru este susținut de noul pas iluminat anti-alunecare și de mânerul portocaliu clar marcat, proiectat ergonomic și ușor de observat într-o varietate de condiții. Interiorul cabinei oferă numeroase compartimente de depozitare pentru căști, mănuși și alte echipamente necesare.

Termene scurte de livrare
Un obiectiv important pentru dezvoltatorii noilor vehicule a fost de a avea termene scurte de livrare pentru producătorii de suprastructuri. În colaborare cu experți din zona companiilor specializate în construcția camioanelor de pompieri, echipa de vehicule speciale Volvo a introdus îmbunătățiri atât la cabină, cât și la șasiu.

Componentele sunt plasate în locații pentru a facilita procesul producătorului suprastructurii și totul a fost pregătit pentru conectarea sistemelor electrice și pneumatice.

Noile Volvo FM și FMX disponibile în variante pentru servicii de urgență

În spatele cabinei, șasiul este liber. Nu este nimic de dezasamblat sau mutat. Rezervoarele de combustibil, amortizorul de zgomot și alte componente mari sunt amplasate sub cabină. În interiorul cabinei, cablurile electrice și furtunurile pneumatice au fost prevăzute cu puncte de conectare ușor accesibile.

De asemenea, instalarea scaunelor, băncilor și centurilor de siguranță este certificată din fabrică.

Din aceeași categorie...

Back to top button