AnvelopeInfoTech

Nokian Rockproof, o anvelopă robustă pentru profesioniști

Nokian Tyres, maestrul condițiilor extreme anunță lansarea anvelopei Nokian Rockproof, destinată conducătorilor auto profesioniști și entuziaștilor de off-road.

Anvelopa este concepută pentru utilizarea în condițiile extrem de solicitante ale terenului accidentat, fie că este vorba de cariere de piatră, teren forestier sau zone miniere, înglobând în structura sa un compus utilizat în minerit care o face rezistentă la impact imprevizibil.

Inovația este adusă de noul compus din care este realizată banda de rulare – Nokian Rockproof Hybrid, care împreună cu profilul agresiv al acesteia contribuie la maximizarea rezistenței anvelopei chiar și în condițiile dure ale off-road.

Nokian Rockproof, o anvelopă robustă pentru profesioniști

Modelul Nokian Rockproof, deși destinat camionetelor ușoare (pick-up), SUV-urilor și vehiculelor off-road, a fost dezvoltat în cooperare cu divizia Nokian Heavy Tyres și testat de conducători auto profesioniști în zone miniere și cariere de piatră din Europa și America de Nord.

În dezvoltarea anvelopei Nokian Rockproof, producătorul nordic de anvelope a îmbinat durabilitatea cauciucurilor destinate utilajelor și mașinilor grele cu confortul cauciucurilor pentru autovehicule.

Indicele de viteză al acestui model este Q (160 km/h), iar în Europa modelul va fi disponibil în 8 dimensiuni. Nokian Rockproof va fi disponibil pe piață la începutul anului 2017.

Precizie în manevrabilitate și durată de viață extinsă
Optimizarea susținerii blocurilor benzii de rulare se reflectă într-o manevrabilitate precisă și o mai bună stabilitate. Aceasta se realizează prin dispunerea blocurilor benzii de rulare  în eșichier, din două unghiuri laterale diferite, ceea ce permite blocurile să rămână ferme, împiedicând fundul canelurilor să se deterioreze chiar și în condițiile șofatului agresiv.

VEZI ȘI: Pirelli va investi în continuare în România

Ranforsarea părții superioare a flancului oferă anvelopei o mai bună protecție împotriva străpungerilor sau tăieturilor cauzate de pietre sau roci ascuțite.

La rezistența acestui nou model de anvelopă contribuie și ejectoarele de pietre, plasate pe fundul canelurilor, care împiedică pietrele ascuțite sau zimțate să rămână atașate în suprafața de rulare și să penetreze structura cauciucului. Acestea îmbunătățesc durata de viață a anvelopei și oferă corpului anvelopei protecție sporită împotriva deteriorării, în mod special pe teren accidentat.

Șofatul off-road și uzul profesional în cele mai dure condiții impun înalta durabilitate a anvelopei și în mod particular protecție împotriva străpungerii. În astfel de condiții, cauciucurile pot avea uneori durate de viață neplăcut de scurte. Deteriorarea accidentală cauzează costuri adiționale și efort suplimentar determinat de înlocuirea anvelopelor. Anvelopa Nokian Rockproof are o rezistență la tăiere excelentă, datorită compusului benzii de rulare, dezvoltat pentru utilizarea în mine. Structura robustă a anvelopei și pereții laterali din aramid o protejează împotriva deteriorării laterale. Acest produs a fost dezvoltat pentru îmbunătățirea eficienței utilizării profesionale.

Olli Seppälä, Manager Dezvoltare de Produse la Nokian Tyres

Aramid Sidewall – „vesta antiglonț” a cauciucului
Tehnologia Aramid Sidewall dezvoltată de Nokian Tyres oferă un nou tip de durabilitate și protecție în condiții de condus solicitante. Structura flancului anvelopei conține fibră aramid extrem de rezistentă, material utilizat și în industria aerospațială și a apărării. Fibra ranforsează flancul, făcându-l mai rezistent la impact și tăieturi care în alte condiții l-ar deteriora cu ușurință. Deteriorarea laterală necesită, de cele mai multe ori, montarea unei anvelope de rezervă.

Logo-ul Rockproof de culoare roșie, plasat pe flanc, va fi disponibil inițial pe anvelopele de 315/70R17, putând fi adăugat ulterior și pe alte dimensiuni.

Principalele inovații
Compusul din cauciuc Nokian Rockproof Hybrid. Rezistență extremă la tăiere – eficiență sporită. Noul compus utilizat în minerit – Nokian Rockproof Hybrid, este adaptat utilizării solicitante pe teren accidentat. Rezistența extremă la tăiere a anvelopei se manifestă în special pe parcursul uzului profesional în mine și cariere de piatră, dar și în timpul condusului off-road.

Ejectoare de pietre pe fundul canelurilor
Ejectoarele de piatră împiedică pietrelor ascuțite să rămână atașate în suprafața de rulare a anvelopei și să penetreze structura cauciucului. Acestea îmbunătățesc durata de viață a anvelopei și oferă corpului anvelopei protecție sporită împotriva deteriorării.

Tehnologia Aramid Sidewall
Fibrele de aramid fortifică peretele lateral al anvelopei și îi oferă protecție în situații solicitante. Fibra face cauciucul mai rezistent la impact și tăieturi care în alte condiții l-ar deteriora cu ușurință.

Dimensiuni disponibile în Europa: 8 dimensiuni de la LT225/75R16 la LT315/70R17 (LT225/75 R 16 115/112 Q, LT245/75 R 16 120/116 Q, LT235/80 R 17 120/117 Q, LT245/70 R 17 119/116 Q, LT245/75 R 17 121/118 Q, LT265/70 R 17 121/118 Q, LT285/70 R 17 121/118 Q,LT315/70 R 17 121/118 Q)

Maestrul condițiilor extreme
Nokian Tyres promovează și facilitează șofatul în siguranță chiar și în condiții solicitante și furnizează anvelope inovatoare pentru autovehicule, camioane, utilaje și mașini grele în zone în care condițiile extreme precum zăpada, climatul de pădure și variațiile meteorologice de sezon solicită din greu performanța anvelopelor.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button