Anvelope

Nokian Tyres investește aprox. 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope în România

Consiliul de Administrație al Nokian Tyres a luat decizia de a investi într-o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme în România. Investiția totală este estimată la aprox. 650 de milioane de euro.

Noua fabrică de anvelope va fi amplasată în Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor. De asemenea, locația va găzdui o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuirea anvelopelor.

Nokian Tyres investește aprox. 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope în România

Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025.

Efectivul planificat pentru fabrica România este de aproximativ 500 de angajați. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV cu jante de dimensiuni mai mari, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală.

VEZI ȘI: Goodyear a prezentat o anvelopă de camion cu 63% materiale sustenabile

Nikoan Tyres s-a angajat să construiască o fabrică cu emisii zero de CO2 – prima din industria anvelopelor.

„Locația amplasamentului din România sprijină acest obiectiv, deoarece putem utiliza energia verde produsă în apropierea amplasamentului. În plus, evaluăm în mod critic procesele de producție pentru a găsi cele mai sustenabile modalități de a produce anvelope”, continuă Kaczmarczyk.

Contextul investiției în noua fabrică de anvelope din România

În iunie 2022, Consiliul de Administrație al Nokian Tyres a decis să inițieze o ieșire controlată din Rusia. Din cauza războiului și a sancțiunilor ulterioare, care s-au înăsprit, nu mai este fezabil și nici sustenabil pentru Nokian Tyres să continue operațiunile în Rusia. În octombrie, Nokian Tyres a semnat un acord de vânzare a operațiunilor sale din Rusia.

În 2022, se așteaptă ca vânzările nete ale Nokian Tyres să se situeze la nivelul anului precedent sau să crească, iar profitul operațional pe segmente să scadă semnificativ față de 2021.

Pentru a asigura aprovizionarea cu produsele sale, Nokian Tyres a decis la începutul anului să accelereze planurile sale de a investi în noi capacități de producție în Europa, iar fabrica din România este un element cheie al acestor planuri.

În plus, Nokian Tyres continuă să își mărească capacitatea la fabricile sale din Finlanda și SUA, urmărind să devină mai diversificată din punct de vedere geografic în operațiunile sale de producție.

Din aceeași categorie...

Back to top button