Nokian Tyres și Vesa Kivimäki au stabilit un nou record mondial

Nokian Tyres și Vesa Kivimäki au stabilit un nou record mondial

Nokian Tyres, Vianor și cunoscutul pilot cascador Vesa Kivimäki și-au unit forțele pentru a stabili un nou record mondial.

La 31 august 2016, un BMW Seria 3 Coupe a devenit cel mai rapid automobil pe două roți din lume după ce a atins 186.269 km/h, fiind echipat cu anvelope Nokian Tyres produse cu tehnologia Aramid Sidewall.

Anvelopele au un rol foarte important la viteze extreme și cu atât mai mult atunci când doar două dintre ele – în realitate două suprafețe de mărimea unei palme, fiecare – au contact cu carosabilul. Astfel că pentru doborârea recordului, vehiculul avea nevoie de anvelope cât mai rezistente, iar tehnologia Aramid Sidewall, utilizată de Nokian Tyres, permite fabricare de anvelope cu flanc deosebit de rezistent la rulare și tăiere.

Nokian Tyres și Vesa Kivimäki au stabilit un nou record mondial

Secretul tehnologiei Aramid Sidewall este fibra aramidică extrem de rezistentă, utilizată și în industria aviatică și cea de apărare. Această tehnologie inovatoare este folosită de Nokian Tyres și în fabricarea anvelopelor pentru vehiculele SUV.

Vianor și-a adus aportul prin echipa sa de mecanici profesioniști care s-au ocupat de mașina care a stabilit recordul mondial, cât și de cauciucurile acesteia. Mecanicii au fost foarte eficienți în schimbarea rapidă a pneurilor și în raportarea stării acestora și a mașinii, în timp real, către pilot.

Recordul pentru cea mai rapidă mașină pe două roți a fost stabilit conform regulilor definite de Cartea Recordurilor:

  • mașina trebuie să fie produsă în serie, nefiind admis un prototip special fabricat pentru încercarea de doborâre a recordului;
  • în decurs de o oră, mașina trebuie să treacă, în ambele sensuri, prin dreptul unor puncte de măsurare a vitezei amplasate la distanța de 100 de metri unul față de celălalt;
  • viteza luată în considerare pentru recordul mondial este media obținută din cele două măsurători.

Încercarea de stabilire aunui nou record mondial a avut loc pe o pistă de 2 km lungime și 50 de metri lățime. Distanța luată în considerare pentru măsurarea vitezei medii a fost de 100 metri. Recordul anterior a aparținut suedezului Göran Eliason care în 1997 a atins viteza de 181.25 km/h (112.62 mph), într-o mașină pe două roți.

Nokian Tyres – Maestrul condițiilor extreme
Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

Rețeaua de service roți Vianor
Vianor este o rețea globală de service-uri auto și centre de anvelope, constituită din centre proprii și centre care funcționează în sistem de franciză. Centrele Vianor deținute de Nokian Tyres oferă operațiuni de service rapid și fiabil pentru orice tip de client, acoperind o gamă largă de produse și servicii de asistență tehnică.

În țările nordice, Vianor este cea mai mare rețea de centre de vânzare de anevlope, deținând peste 1470 de locații în 26 de țări. Denumirea de Vianor provine din latină ” via nor” și se traduce prin „drum nordic”.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker