Top NewsTruck Racing

Două victorii pentru Norbert Kiss (MAN) în prima etapă Goodyear FIA ETRC

Norbert Kiss (MAN) este lider al clasamentului general Goodyear FIA ETRC, după cele două victorii obținute în prima etapă de la Misano.

Victoriile obținute de Norbert Kiss și Sascha Lenz (MAN) au încheiat un weekend plin de acțiune pe circuitul de la Misano. Cu a doua victorie obținută, pilotul maghiar și-a mărit avansul în fruntea clasamentului general.

Două victorii pentru Norbert Kiss (MAN) în prima etapă Goodyear FIA ETRC

Cea de-a treia cursă din prima etapă a noului sezon Goodyear FIA ETRC a fost una strânsă la început, Jochen Hahn, ocupantul locului doi pe grila de start, încercând să-l devanseze pe Kiss chiar de pe linia de start. Cei doi au intrat în virajul 1 roată la roată, Hahn părând că ar putea avea avantajul. Cu toate acestea, în momentul în care primul viraj complex a trecut de la dreapta la stânga, Kiss a preluat interiorul și și-a păstrat avansul pe care nu l-a mai cedat până la final.

VEZI ȘI: Kiss și Albacete au obținut primele victorii din Goodyear FIA ETRC 2022

În urma acestei manevre, Hahn a ieșit de pe trasă pentru virajul 2/3, lăsându-i un spațiu de depășire lui Sasha Lenz, aflat pe trei. Totuși, veteranul curselor de camioane i-a închis rapid spațiul, iar primii trei clasați s-au așezat pentru a obține o copie fidelă a podiumului obținut în prima cursă.

Două victorii pentru Norbert Kiss (MAN) în prima etapă Goodyear FIA ETRC

Luptându-se în continuare cu unele probleme la camionul său, Adam Lacko a condus cât a putut de mult pentru a încerca să se mențină pe locul patru, dar Antonio Albacete a reușit să îl depășească și l-a retrogradat pe locul cinci. Cei doi au avut o șansă de a lupta pentru podium în ultimele tururi, deoarece Lenz a făcut o greșeală pe al doilea sector, pierzând șase secunde.

Lenz a devenit cel de-al treilea câștigător din 2022

După ce a urcat pe toate podiumurile din weekend, Sasha Lenz a încheiat weekendul de la Misano în cel mai bun mod, obținând prima sa victorie din acest sezon.

De la start, el părea să se afle pe un confortabil loc trei, cu Téo Calvet, cel care a plecat din pole position, ținând bine conducerea față de Steffi Halm. Însă, germanul a avut un as în mânecă, iar până la al treilea viraj acesta era poziționat perfect pentru a prelua conducerea cursei. În timp ce acțiunea se desfășura în spatele său, Lenz a dispărut în fața plutonului, trecând linia de sosire cu un avans clar de opt secunde față de locul 2.

A fost o cursă strălucită din partea lui Lenz, care și-a revenit bine după ce a suferit o problemă la ambreiaj pe finalul celei de-a treia curse, ceea ce l-a făcut să fie aproape de a pierde locul pe podium.

Două victorii pentru Norbert Kiss (MAN) în prima etapă Goodyear FIA ETRC
Clasament Cursa 3
Două victorii pentru Norbert Kiss (MAN) în prima etapă Goodyear FIA ETRC
Clasament Cursa 4

Din aceeași categorie...

Back to top button