Norvegia a extins perioada controalelor la frontieră până în mai 2017

Norvegia a extins perioada controalelor la frontieră până în mai 2017
Norvegia a anunțat că a extins perioada controalelor la frontiera de stat, până la 11 mai 2017, inclusiv.

Ministerul norvegian al Justiției și Securității Publice a anunţat extinderea controalelor la frontiera pe toate rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania și Suedia.

Norvegia a extins perioada controalelor la frontieră până în mai 2017

Paşaportul este singurul document de călătorie valabil la controlul de frontieră pentru intrările pe rutele maritime, iar companiile maritime de transport de pasageri în Norvegia vor verifica existenţa şi valabilitatea paşaportului la momentul îmbarcării, având instrucţiuni să refuze îmbarcarea oricărei persoane care nu se legitimează cu un paşaport valabil.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale ambasadei României în Norvegia: +4722561237, +4722446951, +4722556832, +4722558227. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

VEZI ȘI: Parteneriat de mobilitate și drumuri electrificate pentru transportul greu

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al ambasadei: +4799153137.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker