Măsuri de control suplimentare la frontierele maritime (Norvegia)

măsuri de control

MAE informează că, începând din data de 26 noiembrie 2015, Norvegia a introdus măsuri de control suplimentare la frontieră pentru a preveni intrarea persoanelor fără documente legale de călătorie pe teritoriul național.

Astfel, a fost instituită, cu caracter temporar, o primă măsură care se aplică numai persoanelor care vin în Norvegia, dinspre Europa continentală, pe rute de transport maritim. Aceste persoane pot intra în Norvegia numai dacă au un pașaport și, după caz, viză de intrare valabile.

Pașaportul este singurul document de călătorie acceptat de poliția norvegiană de frontieră pentru a permite intrarea în Norvegia pentru toate persoanele care călătoresc pe cale maritimă. Companiile de transport maritim vor verifica existența și valabilitatea pașaportului la momentul îmbarcării și au instrucțiuni să refuze îmbarcarea oricărei persoane care nu se legitimează cu un pașaport valabil (viză de intrare în Norvegia valabilă, după caz).

Măsuri de control suplimentare la frontierele maritime (Norvegia)

Guvernul norvegian evaluează permanent situația creată de presiunea imigranților / refugiaților, pentru a determina dacă va fi necesară extinderea acestei măsuri și pentru intrarea în Norvegia pe rutele aeriene și terestre.

Ca de fiecare dată infotrucker.ro vă recomandă să consultați pagina de Internet www.mae.ro şi vă reaminteşte faptul că aveți la dispoziție aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei MAE de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker