Știri

Norvegia: Sancțiuni mai rapide pentru cabotaj, de la 1 martie

De la 1 martie, în Norvegia se vor aplica sancțiuni pentru cabotaj ilegal și pe loc, nu doar în urma unei proceduri administrative, ca până acum.

Tarifele de cabotaj scandinave continuă să ispitească transportatorii din alte părți ale Europei. Prin urmare, norvegienii au decis să introducă o înăsprire semnificativă a reglementărilor, permițând emiterea imediată de penalități.

Până acum, norvegienii au inițiat proceduri administrative în astfel de cazuri. Înainte de emiterea unei penalități, fiecare operațiune de cabotaj trebuia verificat suplimentar, iar în cazul companiilor mari, dosarele durau luni de zile și se terminau adesea doar în instanță.

De la 1 martie 2024, va fi posibilă și o procedură accelerată. De atunci, inspecția norvegiană Statens Vegvesen va putea emite o amendă pentru cabotaj ilegal pur și simplu la locul controlului, fără a aștepta rezultatele unei investigații suplimentare.

VEZI ȘI: Deszăpezire cu un cap tractor electric cu plug de zăpadă

Procedura mai rapidă va acoperi toate neregulile legate de cabotaj, inclusiv depășirea limitelor permise și lipsa documentației de pe rutele anterioare.

Norvegienii anunță că acest lucru ar trebui să crească colectarea amenzilor de la companiile străine, să îmbunătățească eficiența inspecțiilor și, în același timp, pur și simplu să descurajeze transportatorii să încalce regulile.

Din aceeași categorie...

Back to top button