In FocusTop News

Norvegia: Scurgerile de lichide din camioane pot crea situații periculoase

Potrivit autorităților din Norvegia, scurgerile de lichide (apă cu solzi și sânge de pește) din camioane pot genera situații periculoase pe drumuri.

Scurgerile de lichide din camioane care transportă pește au devenit o problemă tot mai mare în Norvegia. De aceea, săptămâna trecută, inspectorii de la Administrația Drumurilor Publice au verificat în Nordland mai multe camioane care transportă pește.

Norvegia: Scurgerile de lichide din camioane pot crea situații periculoase

În urma inspecției, 13 din 16 camioane au primit interdicție de circulație din cauza scurgerilor de lichide din semiremorci, care ar putea crea situații periculoase în trafic.

„Apa în combinație cu sângele pot crea situații periculoase în trafic, deoarece scurgerile de lichide din camioane pot forma o peliculă de gheață pe șosea în această perioadă a anului”, a declarat Frode Johansen, șeful programului de inspecție a vehiculelor grele din cadrul Administrației Drumurilor publice din Norvegia.

Șoferii au fost instruiți să oprească scurgerea înainte de a li se permite să plece de la fabrica de procesare a somonului.

Scurgerile de lichide din camioane, o problemă în creștere

În această toamnă, Administrația Drumurilor publice din Norvegia a efectuat o serie de inspecții în Nordland, Trøndelag și Møre og Romsdal, pe aceeași temă, rezultatele fiind asemănătoare. Majoritatea camioanelor controlate aveau scurgeri de lichide din semiremorcă.

VEZI ȘI: Norvegia: Șoferul unui camion imobilizat a plecat la pescuit

Johansen estimează că mai multe sute de camioane cu pește circulă zilnic din nordul Norvegiei către Oslo și că, în timpul unei astfel de călătorii, se pot scurge între două și trei mii de litri de lichide dintr-un singur camion.

„În timpul verii, este o problemă și mai mare, în special pentru bicicliști și motocicliști. Am fost martorii unor accidente și primim ponturi de la funcționarii de feribot care ne povestesc despre mizeria provocată de camioanele care transportă pește în parcări sau pe feribot”, spune Johansen.

Scurgerile de lichide din camioane pot crea situații periculoase în trafic

Solzii de pește și sângele care se scurg pe puntea feribotului pot ajunge apoi sub picioarele pasagerilor, care apoi se urcă în mașinile persoanle și în salonul feribotului.

Problema apare atunci când semiremorca nu este răcită suficient înainte de transport. Peștele proaspăt care călătorește din nordul Norvegiei către clienții din Oslo sau din Europa nu trebuie să fie congelat, ci păstrat la rece. Cu toate acestea, dacă temperatura peștelui este prea mare, se topește gheața din cutie, ceea ce, la rândul său, face ca apa și sângele să se scurgă afară din semiremorcă.

Unii transportatori și-au cumpărat semiremorci cu rezervoare de colectare de 300 de litri.

Vor fi introduse și amenzi

În prezent, Administrației Drumurilor publice din Norvegia poate emite doar o interdicție de utilizare pentru camioanele care sunt oprite cu scurgerile de lichide provenite de la pește. Șoferul trebuie apoi să răcească peștele înainte ca transportul să poată continua, folosind agregatul de răcire al semiremorcii.

Însă, Administrația este în dialog cu autoritățile cu privire la înăsprirea sancțiunilor împotriva celor responsabili de transportul de pește.

Din aceeași categorie...

Back to top button