Știri

Norvegia: Un tren care transporta containere a deraiat lângă Bergen

Un tren care transporta containere a deraiat în apropiere de Bergen, în Norvegia. Incidentul a dus la un răspuns amplu din partea serviciilor de urgență, a poliției și a Consiliului Național de Investigare a Accidentelor.

Vineri, 22 martie, un tren care transporta containere a deraiat în stația Arna, provocând oprirea tuturor operațiunilor feroviare între Bergen și Vaksdal. Accidentul feroviar s-a soldat cu deraierea a 25 de vagoane și rănirea ușoară a mecanicului de locomotivă, care a primit imediat îngrijiri medicale.

Inițial, eforturile echipelor de salvare au fost îndreptate spre ajutorarea celor aproximativ 200 de pasageri aflați la bordul unui tren regional de la Oslo la Bergen, care a rămas blocat în tunelul Arnanipa, lung de 2,2 kilometri.

VEZI ȘI: Traficul feroviar de containere din porturile germane a crescut

Sâmbătă au fost demarate investigații privind cauza accidentului feroviar, la care au participat mai multe autorități, inclusiv echipa de investigație a Bane NOR și serviciile de urgență din Oslo. Până seara, locul a fost eliberat pentru ca operațiunile de degajare să înceapă, concentrându-se pe evaluarea și repararea pagubelor provocate infrastructurii.

Norvegia: Un tren care transporta containere a deraiat

Echipele de interveție s-au concentrat pe îndepărtarea liniilor aeriene de contact pentru a facilita evacuarea celor 25 de vagoane deraiate. Amploarea pagubelor la infrastructură rămâne neclară.

Bane NOR nu a oferit încă o estimare a momentului în care va fi reluat serviciul feroviar normal pe tronsonul Bergen-Vaksdal, fiind luate măsuri alternative de transport pentru călătorii afectați.

Din aceeași categorie...

Back to top button