Concurs

Norvegianul Andreas Nordsjø a câștigat competiția Scania Driver Competitions 2019

La finalul lunii mai, norvegianul Andreas Nordsjø a fost încoronat cel mai bun șofer de camion din Europa în cadrul Scania Driver Competitions.

Andreas Nordsjø, câștigătorul marelui premiu Scania Driver Competitions a câștigat un camion în valoare de 100.000 de euro.

Norvegianul Andreas Nordsjø a câștigat competiția Scania Driver Competitions 2019

Concursul a început ca răspuns la o directivă a Comisiei Europene din 2003 privind formarea conducătorilor auto, care urmărea să minimizeze impactul pe care îl are conducerea camioanelor asupra mediului prin creșterea gradului de conștientizare a siguranței rutiere și îmbunătățirea consumului de combustibil.

De atunci, peste 350.000 de șoferi de camioane din aproape 50 de țări au participat la Scania Driver Competitions.

Pentru Scania, șoferul a fost și este în continuare cea mai importantă componentă pentru siguranța și eficiența transportului, motiv pentru care domeniile de interes ale Scania Drivers Competitions (SDC) sunt siguranța, mediul și economia de combustibil.

De asemenea, competiția își propune să promoveze în rândul celor tineri meseria de șofer de camion.

VEZI ȘI: Eugen Grigore alias “Tataie” a câștigat finala Scania Driver Competitions din România

În ultima rundă a concursului au ajuns doar 18 șoferi. Pentru a-i deprataja, organizatorii au pregătit „o luptă cu apă”: cine rămânea cu o cantitate mai mare de apă în cisternă, trecea mai departe.

Doar nouă șoferi au ajuns în faza finală unde a urmat o întrecere de tip Knock the King, iar aici nu a contat doar pregătirea practică, ci și mentalul. Andreas Nordsjø din Norvegia s-a dovedit a fi cel mai bine pregătit din toate punctele de vedere și s-a impus în cadrul competiției organizată de Scania.

https://www.youtube.com/watch?v=28sKz2udCWk

 

Din aceeași categorie...

Back to top button