Nou sistem de plată la trecerea prin tunelul Dartford și pe Podul Reginei

Nou sistem de plată la trecerea prin tunelul Dartford și pe Podul Reginei

Conform TGS Euro Shell, începând cu 30 noiembrie 2014, nu se va mai putea plăti direct la bariere atunci când utilizaţi Tunelul Dartford şi Podul Reginei din Marea Britanie. Noul serviciu de plată se numeşte Dart Charge şi presupune plata automată prin încărcarea unui cont online.

Tot ce aveţi de făcut este să vă creaţi pe site-ul gov.uk un cont cu detaliile companiei şi să înregistraţi vehiculele ce utilizează Trecerea Dartford. Odată creat contul companiei, acesta trebuie încărcat cu card bancar cu minim 10 lire sterline. Pe parcurs ce vehiculele dumneavoastră efectuează treceri prin Tunelul Dartford şi pe Podul Reginei, numărul de înmatriculare al vehiculelor va fi scanat iar suma de plată va fi reţinută direct din contul online creat.

Nou sistem de plată la trecerea prin tunelul Dartford și pe Podul Reginei

Trecerea Dartford face legătura peste râul Tamisa (Thames) și unește localităţile Dartford şi Thurrock aflate în zona de Est pe centura ocolitoare a Londrei. Toate vehiculele, exceptând motocicletele trebuie să plătească taxa de traversate în timpul zilei. Pe timpul nopţii traversarea este GRATUITĂ.

Tarifele practicate le găsiţi mai jos:

Clasa vehicul Tip de vehicul O singură trecere Standard sau cont înregistrat
B Automobile (inclusiv remorcile), rulote, camionete și autobuze cu mai mult de 9 locuri £2.50 £1.67
C Vehicule transport marfă, 2 axe (inclusiv camionete) £3.00 £2.63
D Vehicule transport marfă, mai multe axe £6.00 £5.19

 

Dacă taxa nu a fost achitată până cel târziu la miezul nopţii în ziua în care vehiculul a făcut trecerea prin Dartford, riscaţi să primiţi o amendă de 70 lire sterline ce trebuie achitată în termen de 28 de zile. Dacă plata amenzii se face în termen de 14 zile, valoarea acesteia se reduce la 35 lire sterline.

În galeria foto sunt exemplificați pașii de creare a unui cont Dark Charge.

[nggallery id=51]

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.