Top NewsTrailer

Noua axă inteligentă BPW iC Plus monitorizează și corectează automat presiunea în anvelope

Prin intemediul funcției AirSafe, noua generație de axă inteligentă iC Plus de la BPW monitorizează și corectează presiunea în anvelope, reducând în mod activ costurile și riscurile.

Potrivit regulamentul CEE-ONU R 141, începând cu iulie 2024, toate semiremorcile noi vor trebui echipate cu sisteme care monitorizează presiune în anvelope sau sisteme de control a presiunii în anvelope, iar noua axă inteligentă BPW iC Plus oferă o astfel de soluție. În acest fel, operatorii de flote vor utiliza în mod optim potențialul oferit de noul regulament.

Noua axă inteligentă BPW iC Plus monitorizează și corectează automat presiunea în anvelope

Noua axă inteligentă iC Plus este prevăzută standard cu un dispozitiv telematic, care raportează în timp real abaterile de la presiunea țintă a anvelopelor, atât către șofer, cât și către managerul de flotă.

În configurația sa cea mai simplă, dispozitivul telematic poate declanșa un semnal de avertizare în cabina șoferului și poate trimite un e-mail către centrul de control. Mai informativă este conectarea în rețea a dispozitivului cu sistemul telematic de transport Cargofleet3.

Acesta afișează presiunea în anvelope în timp real pe telefonul mobil al șoferului și pe ecranul managerului de flotă.

AirSave, corectează presiunea automat

Cu toate acestea, mai eficient este să se verifice presiunea în anvelope și să se corecteze în mod automat. Iar noua axă inteligentă iC Plus face asta cu ajutorul sistemului AirSave, care umfla automat anvelopa atunci când este necesar.

Economiile de combustibil și de uzură a anvelopelor realizate cu AirSave sunt atât de semnificative încât investiția este recuperată în mai puțin de un an. În medie, o semiremorcă cu trei axe poate economisi în jur de 700 de euro pe an și 655 de kilograme de CO2.

VEZI ȘI: Solutrans 2023: Daikin prezintă noua gamă de agregate frigorifice electrice și plug-in hibrid

Flotele își pot calcula rapid propriile economii cu ajutorul calculatorul de amortizare online de la BPW, care ia în considerare factori individuali precum tipul de vehicul, kilometrajul, numărul de anvelope și multe altele.

Calculatorul nu calculează creșterea siguranței la volan și a încărcăturii, deoarece exploziile de anvelope pot avea consecințe grave.

Capacitatea de a măsura și de a controla presiunea în anvelope este doar una dintre numeroasele caracteristici de reducere a costurilor ale noii axe inteligente iC Plus. Printre altele, aceasta poate detectarea în timp real sarcina pe axă și utilizarea capacității în orice condiții. În plus, iC Plus permite analiza plăcuțelor de frână și ale performanțelor și gestionarea digitală a mentenanței.

Din aceeași categorie...

Back to top button