Camioane

Noua cabină DAF XF este mai lungă cu 35 de centimetri

Olandezii vor lansa în curând o nouă generație de camioane.

Publicația olandeză BIGtruck a măsurat un prototip al viitoarei generații DAF XF, iar rezultatul este promițător: noua cabină este mai lungă cu 35 de centimetri.

DAF a recunoscut recent că va lansa în curând o nouă generație de camioane, dar nu a oferit încă nicio informație oficială despre noile modele. Curiozitatea este mare, așa că nu ne miră demersul publicației BIGtruck.

Noua cabină DAF XF este mai lungă cu 35 de centimetri

Jurnaliștii olandezi au găsit într-o parcare un camion aflat în teste cu compania Simon Loos nesupravegheat și s-au apucat să îl măsoare cu ruleta, pentru a-l compara cu actuala generație.

Modelul este un DAF XF FT cu motor MX11 de 450 CP, dar al cărui ampatament a ajuns acum la 4 metri, cu 20 de cm mai lung decât în prezent. Ampatamentul este mai mare în principal pentru a putea găzdui cabina considerabil mai lungă.

Conform măsurătorilor BIGtruck, cabina are 260 cm lungime până la peretele din spate, deci fără să se ia în calcul deflectoarele laterale. Astfel, noua cabină a lui DAF XF va fi mai lungă cu 35 cm față de actuala Space Cab. Consola față este și ea mai lungă cu 15 cm. La noul model are 150 cm, față de 135 cm la actuala generație.

VEZI ȘI: Cum arată interiorul viitorului model DAF XF

Olandezii au măsurat și spațiul din spatele ușii, pentru a-și face o idee despre lățimea patului. Această distanță este acum de 109 cm, cu 14 cm în plus. Totuși, dimensiunea nu este 100% relevantă, deoarece noua ușă ar putea fi de asemenea puțin mai lată. O altă noutate este o fereastră suplimentară pe ușa pasagerului, care să crească vizibilitatea în jurul cabinei.

Jurnaliștii olandezi au avut timp să studieze și dedesubturile cabinei, la propriu. Astfel, au observat că aceasta are o podea plată, montată complet deasupra motorului. De asemenea, sub bara de protecție față avem un carenaj destul de lung, cu rolul de a ghida optim fluxul de aer pe sub cabină.

Mai multe fotografii detaliate pot fi găsite aici.

Noua cabină DAF XF este mai lungă cu 35 de centimetri

Din aceeași categorie...

Back to top button