ȘtiriSustenabilitate

Nouă conexiune feroviară intermodală inaugurată între Franța și Italia

Pe 6 noiembrie 2018, VIIA a inaugurat o nouă conexiune feroviară intermodală între Calais (Franța) și Orbassano (Italia) lângă Torino.
Noua conexiune feroviară intermodală dintre Calais și Orbassano pentru semiremorci neînsoțite are o lungime de 1.200 km, care este parcursă pe sens în 18 ore.

Terminalul „VIIA Connect”, situat în centrul portului Calais, oferă posibilitatea transferului semiremorcilor neînsoțite pe tren direct la feriboturile partenerilor VIIA, conectând astfel Marea Britanie de Italia.

Nouă conexiune feroviară intermodală inaugurată între Franța și Italia

Noua conexiune feroviară intermodală permite transportul de bunuri într-un mod ecologic și economic. Planul noului serviciu Ro-Ro dintre Franța și Italia este să transporte 40.000 de semiremorci neînsoțite anual.

Girteka Logistics, una dintre cele mai mari companii de transport FTL din Europa, profită din plin de liniile intermodale din mai multe motive.

Serviciile intermodale optimizează fluxurile de trafic, precum și are nevoie de jumătate din numărul camioanelor și al resurselor umane comparativ cu transportul rutier.

Reduce posibilitatea accidentelor, deteriorării camioanelor sau deprecierii acestora. În plus, pe calea ferată permite transportul până la 44 de tone greutate maximă admisă.

VEZI ȘI: Modificări ale taxelor de drum pentru camioane şi a legii transportului de mărfuri din Germania

Compania lituaniană utilizează în mod constant liniile intermodale pentru a transporta mărfuri pe rutele Domodossola-Kaldenkirchen-Domodossola și Bettembourg-Le Boulou-Bettembourg. Aproximativ 120 de transporturi complete (FTL) pe săptămână sunt transportate pe aceste rute.

Girteka Spune că serviciile intermodale reprezintă o soluție economică și ecologică pentru transporturile FTL pe distanțe lungi.

În prezent, comapania transportă mărfuri intermodal prin intermediul a 5 linii de tren și 3 feriboturi.

Din aceeași categorie...

Back to top button