Anvelope

Noua etichetă UE pentru anvelope de camioane și autobuze

Începând din această lună, în UE este obligatorie noua etichetă pentru anvelope de camioane și autobuze, care conține informații despre rezistența la rulare, distanța de frânare sau nivelul de zgomot emis.

Noua etichetă UE este proiectată pentru a ajuta clienții să aleagă anvelopele mai eficiente, care au în timp costuri de operare și emisii mai mici. De asemenea, informațiile despre aderența pe asfalt ud ar trebui să crească nivelul de siguranță în trafic.

Noua etichetă UE pentru anvelope de camioane și autobuze

Vor fi 5 clase pentru rezistența la rulare (consumul de carburant) și performanța la frânare, identificate cu litere de la A la E și culori de la verde la roșu. În cazul emisiilor de zgomot avem clasele A, B și C.

Conform Parlamentului European, noul sistem ar putea reduce emisiile de CO2 cu 10 milioane de tone în fiecare an. În segmentul vehiculelor comerciale grele, diferențele dintre diferitele clase de performanțe ar putea însemna diferențe majore în ce privește costurile de operare.

VEZI ȘI: Camioanele trebuie echipate cu anvelope de iarnă pe toate axele, în Germania

Spre deosebire de fostele etichete pentru autoturisme și vehicule comerciale ușoare, pe noua etichetă UE pentru anvelope de camioane și autobuze vor apărea informații precum numele producătorului, numărul de tip sau dimensiunea. În plus, pe noile etichete vor apărea informații despre aprobările privind aderența pe gheață și zăpadă.

Clienții pot accesa mai multe informații despre produs prin scanarea codului QR care apare în colțul din dreapta-sus. Codul oferă un link către baza de date EPREL (European Product Registry for Energy Labelling), care conține fișa de produs a respectivului model de anvelopă.

Din aceeași categorie...

Back to top button