Camioane

Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

Cabine cu volum de până la 12.5 mc, grad ridicat de ajustare a scaunului şoferului și cele mai bune paturi de pe piață.

Odată cu introducerea pe piață a noii generații de camioane, DAF duce confortul șoferilor la un alt nivel.

Acesta începe cu accesul facil în cabină, la care contribuie, pe lângă scara cu doar trei trepte și coloana de direcție, care, atunci când camionul este oprit, permite poziționarea volanului mult în față.

Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

Odată ajuns în cabină, şoferul va fi surprins de înălțimea spaţiul interior pentru toate modelele, între 1.900 – 2.075 mm la noua generaţie XF până la 2.145 – 2.200 mm pentru XG+.

De asemenea, volumul cabinei XG+ (vârf de gamă) este de 12,5 mc, aceasta fiind cea mai mare cabină de pe piață.

O bună poziţie de condus

Gradul mare de ajustare al scaunelor şi coloanei de direcţie oferă o bună poziţie de condus pentru orice şofer, asemănătoare cu cea dintr-un autoturism. Opţional sunt disponibile scaune pivotante pentru şofer şi pasager pentru modelele XG şi XG+, care pot fi rotite într-o poziţie relaxantă după o zi lungă de condus.

Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

Scaunul pliabil pentru pasager este standard. Acesta oferă vedere liberă prin geamul cu vedere la bordură şi creează chiar mai mult spaţiu interior. Tetiera poate fi pliată (opţional) pentru a crea o masă practică lângă pat.

Un nou panou de bord

Panoul de bord a fost proiectat să contribuie la sistemul unic de vedere directă a șoferului. Dispune de un ecran central de 12 inch pentru toate informaţiile legate de vehicul şi un ecran tactil opţional de 10 inch pentru sistemul de navigaţie şi infotainment DAF. Toate informaţiile importante sunt vizibile dintr-o privire.

Cele mai importante butoane sunt poziţionate perfect pe panoul de bord şi pe noul volan, pentru cea mai intuitivă utilizare. Designul respectă perfect filosofia DAF, adică “mâna pe volan, ochii la drum”, pentru ca şoferul să nu fie nevoit să-şi ia ochii de pe drum, dar şi pentru un plus de confort şi siguranţă. Pe ecranul central, şoferul poate selecta între două designuri de configuraţie şi patru niveluri de informaţii. Şi setările de afişare pot fi personalizate.

Cele mai bune paturi din domeniu

Cu o lungime de 2.220 mm pentru toate versiunile de cabină, o lăţime impresionantă de 800 mm pe toată lungimea la modelele XG şi XG+, producătorul olandez continuă tradiția și aruncă mânușa concurenților europeni. Opţional, este disponibil un pat DAF Relax mecanic sau reglabil electric, pentru susţinerea optimă a capului, spatelui şi picioarelor.

Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

Panoul de control complet nou de pe peretele spate permite folosirea comodă a întregii game de funcţii direct din pat: iluminat, climatizare, sistem de sunet şi trapă în plafon. Panoul oferă chiar şi un mod de supraveghere (care activează sistemul de vedere directă DAF cu sistemul de oglinzi digitale DAF şi DAF Corner Eye) şi un buton de panică ce activează claxonul şi luminile de avarie.

VEZI ȘI: Noua generație DAF vine în 3 versiuni de cabină: XF, XG și XG+

Sub pat există multe opţiuni de depozitare, precum unul sau două sertare ori unul sau două frigidere în care sticlele de 1,5 litri pot sta în picioare. Dulapurile de depozitare exterioare din dreapta şi din stânga sunt accesibile prin intermediul unor uși mari.

Spaţiu de depozitare mare

Noile cabine DAF oferă un spaţiu de depozitare imens în consolele din plafon şi deasupra panourilor de bord, în buzunarele uşilor şi sub pat. În plus, noile XF, XG şi XG+ oferă suficient spaţiu pentru hârtii, documente şi alte obiecte.

Panoul de bord are două suporturi pentru pahare, căni şi sticle mici şi, evident, include celebra masă panou de bord DAF retractabilă pentru mâncat sau lucrat, acum chiar mai mare ca înainte. În plus, modelele XG şi XG+ au un sertar practic în partea de jos a panoului de bord, în care se pot depozita cu uşurinţă documente sau un laptop.

Iluminat interior LED şi finisaje premium

Cu interioarele extraordinare ale modelelor XF, XG şi XG+, DAF a creat “casa perfectă departe de casă”. Un aport la acest lucru îl aduce și iluminarea LED  completă, cu mai multe opţiuni.

Opţional, modelele XG şi XG+ includ iluminare ambientală elegantă, cu 15 lumini LED şi benzi de lumini, ajustabile ca intensitate şi culoare, pentru un mediu exclusivist. Acestea denotă calitatea impresionantă a noii generaţii DAF, vizibilă şi în finisajele, decoraţiunile şi materialele premium utilizate.

Un bun exemplu este aşa-numitul material vâscos al panoului de bord, moale la atingere şi utilizat la maşinile premium pentru pasageri. El oferă posibilitatea de a realiza muchii ascuţite moderne, pentru un aspect şi un stil uimitor. De altfel, DAF țintește cu noua cabină XG+ segmentul premium, din care fac parte Scania, Volvo Trucks și Mercedes-Benz.

Aer condiţionat în staționare integrat

Pentru cel mai ridicat nivel de confort, noua generaţie DAF XF, XG şi XG+ include un sistem de control automat al temperaturii ca dotare standard sau, opţional, un sistem complet automat de control al climatizării.

Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

Aerul condiţionat pentru parcare este acum complet integrat, opţional pentru modelele XG+, pentru răcirea sau încălzirea automată a interiorului cabinei, în deplasare sau în timpul staţionării.

Din aceeași categorie...

Back to top button