Camioane

Noua generație DAF XD va fi prezentată la IAA 2022

DAF a confirmat astăzi că noua sa generație de camioane de distribuție va purta numele XD, urmând a fi lansată în luna septembrie, la IAA 2022.

Noua generație DAF XD se bazează pe platforma noilor modele XF, XG și XG⁺ pentru distanțe lungi, complet pregătită pentru adoptarea sistemelor de propulsie cu zero emisii. În consecință, noul XD va aduce și în segmentul de camioane de distribuție și vocaționale caracteristici premium precum aerodinamica, poziția de condus sau finisajele de top.

DAF XD promite cea mai bună vizibilitate directă, un factor cheie pentru aplicațiile urbane. Aceasta va fi obținută datorită parbrizului și ferestrelor mari, cu linia inferioară foarte coborâtă, dar și a cabinelor montate mai jos pe șasiu. Opțional, vizibilitatea directă și indirectă poate fi crescută cu ajutorul ferestrei din ușa pasagerului și a sistemelor DAF Corner View și DAF Digital Camera System.

DAF promite și o eficiență de top a noilor sale camioane de distribuție, datorită aerodinamicii, a noilor motoare PACCAR MX-11 și a sistemelor avansate de asistență. Sistemul de management DAF Connect permite actualizări online, care economisesc timp. Opțiunile vaste pentru prize de putere, module de atașare a suprastructurilor și conectori asigură o carosare foarte ușoară.

VEZI ȘI: Test cu noua generație DAF XF, XG și XG⁺

Noua generație XD promite o accesibilitate superioară pentru șofer, dar și o cabină spațioasă (până la aproape 10 metri cubi). Ajustările largi ale scaunului și volanului permit o poziție la volan de top. Bordul ergonomic va dispune de un panou de instrumente complet digital. Manevrabilitatea și stabilitatea au fost de asemenea îmbunătățite, printr-un design nou al capătului din față al șasiului și noi suspensii pentru cabină și puntea spate.

După modelul noilor generații XF, XG și XG⁺, noul DAF XD va deveni o alternativă superioară pentru versatilul DAF CF, cu care va fi vândut în paralel, cel puțin o perioadă. Începerea producției este programată pentru această toamnă.

Din aceeași categorie...

Back to top button