Noua generație de camioane Scania poate fi echipată cu airbag-uri laterale tip contină

Noua generație de camioane Scania poate fi echipată cu airbag-uri laterale tip contină

Noua generație de camioane Scania poate fi echipată cu airbag-uri laterale tip cortină, care se deschid doar în cazul în care camionul se răstoarnă.

Airbag-urile laterale tip cortină vizează protecția șoferului și a pasagerilor în cazul unui accident rutier cu răsturnare. În segmentul camioanelor, Scania este primul și singurul producător care oferă o astfel de soluție de protecție suplimentară în cabină.

Airbag-urile laterale tip cortină sunt integrate în plafon, în zona situată deasura portierei și oferă protecție sporită în cazul uneia dintre cele mai grave consecințe ale accidentelor rutiere cu răsturnare, în care șoferii sau pasagerii sunt răniți sau accidentați fatal de propriul vehicul.

VEZI ȘI: Elflein Spedition au dezvoltat un nou concept de camion extra-lung

„Airbag-urile laterale tip cortină oferă mai multe șanse de supraviețuire atât șoferul, cât și pasagerilor aflați în cabină, în cazul unei răsturnări a vehiculului”, spune Christofer Karlsson, care a fost responsabil pentru dezvoltarea sistemului de siguranță Scania la accident.

Unul dintre motivele pentru care camioanele se răstoarnă este acela că în cazul unui accident rutier, șoferul încearcă să evite pe cât posibil impactul. În cazul în care capul tractor ajunge în afara asfaltului, de cele mai multe ori acesta se răstoarnă.

La fel ca în cazul oricărui alt sistem de acest gen, și airbag-urile laterale tip cortină sunt controlate de un sistem avansat de senzori care decide dacă acestea se activează sau nu.

Mai mult decât atât, Scania spune că și până acum camioanele dezvoltate de aceștia se numără printre cele mai sigure din lume.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.