Noua remorcă Kögel Light Plus Coil va fi prezentată la IAA 2018

Noua remorcă Kögel Light Plus Coil va fi prezentată la IAA 2018
Complet reproiectată, noua remorcă Kögel Light Plus Coil pentru transportul bobinelor din oțel va fi prezentată în premieră la IAA 2018.

Noua remorcă Kögel Light Plus Coil este caracterizată de o greutate proprie scăzută de 5.420 kg – care poate ajunge la 5.790 kg cu echipament personalizat, grație unui cadru optimizat și a unei caroserii îmbunătățite.

Noua remorcă Kögel Light Plus Coil va fi prezentată la IAA 2018

Aluminiu a jucat un rol important în optimizarea greutății proprii, acesta fiind utilizat la confecționarea peretelui frontal, stâlpilor de colț frontali și posteriori, respectiv a ușilor spate.

Această optimizare a greutății proprii a generat o creștere a sarcinii utile, un aspect foarte important în transportul bobinelor din oțel, greutatea tehnică brută fiind de 39.000 kg, iar cea de pe cupla de remorcare a camionului de 12.000 kg.

Remorca are o înălțime a gâtului de 120 mm, cu 60 mm mai coborâtă față de modelul anterior.

De asemenea, remorca are o înălțime internă mai utilizabilă față de modelul anterior.

Pentru producția noii remorci, Kögel a folosit oțeluri de înaltă calitate cu granulație fină, pentru ai oferi acesteia o rezistență în timp și fiabilitate excelentă, chiar și în cazul unei utilizări intense.

Kögel Light Plus Coil poate transporta bobine din oțel cu diametru între 900 – 2100 mm, uniform distribuite la distanță de 1.5 m între ele și o sarcină de până la 27 de tone.

Pentru fixarea bobinelor de oțel, remorca este echipată în standard cu două perechi de buzunare pentru stâlpi în jgheab, o pereche la capătul frontal al jgheabului și o altă pereche la o distanță de aproximativ 2.050 mm pentru susținerea stâlpilor din țeavă pătrată.

VEZI ȘI: Până la 20.000 de euro amendă pentru manipularea sistemului AdBlue în Spania

Remorca poate fi configurată cu până la opt perechi de buzunare pentru stâlpi în jgheab și opt perechi de buzunare pentru stâlp în cadrul extern.

De asemenea, două buzunare pentru stâlpi sunt disponibile ca o alternativă opțională pentru peretele frontal.

Tot în standard, Kögel Light Plus Coil vine cu 30 de perechi de inele de fixare în cadrul exterior din oțel perforat VarioFix – cinci perechi cu un efort de întindere de de 2500 kg per inel și opt perechi cu un efort de întindere de 4000 kg per inel în jurul centrului de greutate al încărcăturii.

Jgheabul din podea poate fi acoperit rapid și în siguranță cu 16 capace, care sunt proiectate să susțină o sarcină de până la 5.460 kg. Bineînțeles, Kögel Light Plus Coil este certificată EN 12642 Code XL pentru asigurarea încărcăturii.

Remorca vine cu beneficiile generației NOVUM, care includ o nouă consola de aer și de iluminare pe peretele frontal, un nou profil exterior al cadrului, care sporește considerabil accesibilitatea punctelor de prindere VarioFix și buzunarele variabile ale stâlpilor mobili și de colț.

Disponibilă cu sistemul Kögel Coilfix
Opțional, Light Plus Coil este de asemenea disponibilă cu Kögel Coilfix, sistemul de asigurare a încărcăturii patentat de Kögel.

Acest sistem de asigurare a încărcăturii este alcătuit dintr-un traversă de tensiune, patru stâlpi din țeavă pătrată înserabili prevăzuți cu cârlige pentru sarcini grele și un recipiente de distanțiere tub, două distanțiere tub, plus trei curele și chingi de fixare pentru tensionare diagonală.

Alte echipamente opționale
Echipată cu elemente opționale ușoare, cum ar fi jante din aluminiu, rezervoare de aer din aluminiu, cadru de susținere a acoperișului din aluminiu, bară anti-bicicliști din aluminiu și anvelopele ușoare, noua remorcă oferă și mai multă sarcină utilă.

Remorca poate fi echipată opțional cu sistem de curățare a gheții de pe acoperiș, care constă într-un furtun de aer montat sub prelata acoperișului, care, atunci când este umflat, împinge prelata în sus, facilitând indepărtarea fără efort a apei și gheții acumulate pe acoperiș.

Acest lucru permite șoferilor să înlăture în siguranță apă și gheață de pe acoperișurile remorcii, prevenind accidentele grave cauzate de căderile de gheață.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.