Camioane

Noul Actros MP6 ar putea veni și cu dormitor extins

Noul Mercedes-Benz Actros MP6, care va fi lansat în acest an, ar putea avea nu doar o parte frontală alungită, ci și un dormitor mai mare.

Au trecut deja mai bine de 5 luni de la premiera versiunii electrice, iar despre versiunea diesel nu au venit încă informații oficiale despre data lansării. Vestea bună este că noul Actros MP6 este din ce în ce mai prezent pe drumurile europene, cu camuflaj, indicând că data lansării este aproape.

Cea mai recentă astfel de imagine a fost surprinsă de un șofer polonez într-o parcare din Germania. Modelul camuflat era un cap tractor 4×2 cu cea mai înaltă variantă a cabinei de dormit, un adevărat best-seller european pentru operațiunile de transport pe distanțe lungi.

Noul Actros MP6 ar putea veni și cu dormitor extins

Camionul testat era însoțit de un altul din flota Mercedes-Benz, de data aceasta un șasiu cu 3 axe din actuala generație, cu cel mai puternic motor din gamă, de 625 CP. Cel mai probabil, vehiculul juca un rol în aceste teste, transportând echipamentele de măsurare sau servind ca punct de referință.

VEZI ȘI: Cabinele europene ar putea fi mai lungi cu 1,5 metri

Ambele vehicule aveau marcaje speciale pe capotă și pe compartimentele laterale. De asemenea, vehiculul de test era clar unul diesel. El avea spoilere laterale foarte lungi, aproape duble față de cele de la actuala generație, care ne fac să sperăm că noul model va avea nu doar o parte frontală alungită cu 8 cm, ca la eActros 600, ci și o versiune cu dormitor extins, ca la DAF XG sau Volvo Globetrotter XXL.

Dar când va fi lansat noul Actros diesel? Cel mai probabil, nu mai târziu de expoziția IAA Transportation 2024 de la Hanovra, care va avea loc în septembrie. După obiceiul Mercedes, vehiculul va fi prezentat presei înainte de IAA, deci undeva în această vară.

Din aceeași categorie...

Back to top button