Știri

Noul aparat radar al poliției franceze are dimensiunile unei camere GoPro

Poliția franceză din regiunea Dordogne utilizează un nou aparat radar cu laser ce are dimensiunile unei camere video de acțiune.

Ce este atât de special la noul aparat radar? Are dimensiunile unei camere video de acțiune (GoPro) și poate identifica neregulile șoferilor de la o distanță de până la 600 de metri.

Noul aparat radar al poliției franceze are dimensiunile unei camere GoPro

Noul aparat radar are numele TruSpeed, iar la prima „ieșire” în teren și-a arătat abilitățile. Polițiștii l-au testat pe drumul D 6089 în apropiere de Saint Martial d’Artenset.

Radarul a identificat un șofer care circula cu o viteză de 164 km/h într-o regiune unde limita maximă de viteză era de 80 km/h. Așa cum era firesc, poliția a sancționat șoferul și i-a rețiunut permisul de conducere.

Mai mult decât atât, noul TruSpeed poate identifica și dacă șoferul purta sau nu centura de siguranță în timp ce conducea.

VEZI ȘI: ASF i-a retras autorizația de funcționare a companiei de asigurări Certasig

Dar capacitățile noului radar nu se opresc aici pentru că dezvoltatorii spun că acesta poate să observe și dacă șoferul utiliza telefonul mobil în timp ce conducea.

Reprezentanții poliției spun că vor folosi acest radar pentru a salva viețile oameni și nu pentru a „îngroșa rândurile celor care cotizează la bugetul statului. ”

Foto – pixabay

Din aceeași categorie...

Back to top button