Bus

Noul autobuz interurban Mercedes Intouro, prezentat în România

Noul Mercedes-Benz Intouro, lansat în septembrie 2020, a ajuns în premieră în România. Autobuzul interurban va fi prezentat în cele mai importante orașe din țară.
Modelul Mercedes-Benz Intouro, cu o caroserie reproiectată, mai ușoară, și aerodinamică optimizată, va fi prezentat în România în cadrul unui turneu. Prima etapă a fost cea din București (4 iunie). Urmează Constanța (8 iunie), Iași (9 iunie), Suceava (10 iunie), Cluj-Napoca (15 iunie), Alba Iulia (16 iunie), Timișoara (17 iunie) și Arad (18 iunie).

Noul Intouro ridică ștacheta în segmentul de autobuze interurbane, oferind un grad de siguranță fără precedent. Mercedes-Benz Intouro este primul autobuz ce dispune de sistemul de frânare de urgență Active Brake Assist 5.

Noul autobuz interurban Mercedes Intouro, prezentat în România

ABA 5 este primul sistem de asistență la frânare în caz de urgență ce poate efectua o oprire automată completă a autobuzului, cu scopul de a evita pietonii. În comparație cu predecesorul ABA 4, noul asistent poate efectua și o oprire automată completă pentru a evita obstacolele mobile sau staționare.

Dintre noile echipări de siguranță disponibile pentru noul Intouro se distinge pachetul opțional Sideguard Assist, sistemul de asistență la viraj cu funcție de detectare a pietonilor. Prevăzut cu sisteme radar, Sideguard Assist semnalează obstacolele mobile, precum pietonii sau bicicliștii, dar și pe cele staționare.

VEZI ȘI: Setra S 415 LE convertit în ambulanță cu 4 paturi de terapie intensivă

Cu o gamă largă de configurații, Mercedes-Benz Intouro acoperă o serie extinsă de aplicații de transport călători. Fiind un autobuz cu podea ridicată și un compartiment generos pentru bagaje, Intouro poate fi folosit ca autobuz școlar, pentru transferuri, dar și pentru transportul angajaților sau excursii.

Aerodinamica optimizată și noua caroserie mai ușoară asigură o și mai mare eficiență în materie de consum de combustibil. În funcție de modelul de operare al autovehiculului, consumul este cu până la 3% mai mic în varianta standard, față de generația anterioară. Cu pachetele opționale, consumul poate fi redus și mai mult.

Pentru început, Intouro este disponibil ca autobuz clasic cu două axe, în două variante de lungime: 12,18 metri și 13,09 metri. Daimler Buses a anunțat deja extinderea gamei cu un vehicul compact, de 10,75 metri lungime, și o versiune cu trei axe, lung de 14,88 metri.

Din aceeași categorie...

Back to top button