Noul Berlingo Multispace va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva

Francezii de la Citroen au prezentat noul Berlingo Multispace, model care își va face debutul oficial la Salonul Auto de la Geneva din această primăvară.

Citroen, Peugeot și Opel vor împărți aceeași platformă pentru a crea o serie de automobile cu veleități utilitare, numite Leisure Activity Vehicle (sau LAV pe scurt) și inspirate din zona SUV-urilor.

Nouă tripletă compusă din noul Berlingo Multispace, Peugeot Rifter (ex-Partner) și noul Opel Combo va prezentă în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Noul Berlingo Multispace adoptă stilul specific mărcii Citroen cu elemente de design inspirate de crossoverul C4 Cactus.

Noul vehicul din segmentul utilitarelor compacte este un model de succes pentru marca din Sochaux.

De la lansarea primei generații în 1996 și până astăzi, Citroen a vândut peste 1.7 milioane de exemplare. A doua generație a venit în 2008 și împărțea platforma tehnică cu Fiat Grande Punto.

Astăzi, generația a treia folosește platforma grupului PSA numită EMP2, folosită de modele din familia PSA ca C4 Picasso, Opel Grandland X, Peugeot 3008, Peugeot 5008 și DS7 Crossback.

Din punct de vedere al design-ului, noul Citroen Berlingo se prezintă acum cu o parte frontală cu două rânduri de faruri, în stilul obișnuit al producătorul francez.

VEZI ȘI: Protest al șoferilor de camion față de timpii de așteptare uriași la Nadlac II

De asemenea, elementele de protecție de pe portiere sunt inspirate de sistemul Airbumps ce a debutat pe modelul C4 Picasso.

Noul Berlingo Multispace va fi disponibil în două variante de caroserie M și XL (4.4 și 4.7 metri).

Spațiul de încărcare în portbagaj pentru varianta de pasageri a crescut cu 100 litri, ajungând acum la 775 litri pentru versiunea M și la 1050 litri pentru versiunea XL.

Pe lângă portbagaj, există nu mai puțin de 28 de spații de depozitare în habitaclu.

La capitolul motorizări, Citroen Berlingo se bazează pe două motoare pe benzină de 1.2 litri din familia Puretech de 110 și 130 CP. De asemenea, patru motorizări diesel 1.5 BlueHDI vor fi disponibile la lansare cu puteri ce variază între 75 și 130 CP.

Pe lângă cutia de viteze manuală cu șase trepte, există opțiunea unei cutii automate cu opt trepte pentru versiunile de top de 130 CP.

Cutia de viteze automată are un selector rotativ inspirat cumva din sistemul oferit de Jaguar și Land Rover pentru cutiile automate.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.