ȘtiriUtilitare ușoare

Noul Caddy prezentat în premieră mondială la Düsseldorf

După actualizarea modelelor Transporter, Multivan și California 6.1 în 2019, Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat noul Caddy, al cărui fiecare detaliu a fost reconceput de la zero.

Construit pe platforma modulară MQB, noul Caddy este vehicul polivalent și funcțional, disponibil și două versiuni de ampatament, ce poate fi utilizat atât ca autovehicul urban pentru livrări, cât și ca monovolum de familie sau chiar recreațional.

Noul Caddy prezentat în premieră mondială la Düsseldorf

Noul Caddy vine cu un exterior complet nou, îmbunătățiri semnificative ale postului de condus și habitaclului, respectiv cu o nouă tehnologie Twindosing care face motoarele diesel mai curate.

În plus, noile sisteme de asistență, infotainment și operare digitalizate, transformă cea de-a 5-a generație a modelul Caddy într-un telefon inteligent pe roți. Cu toate acestea, ADN-ul unic al modelului Caddy este păstrat 100%.

Vizual, noul Caddy sugerează mai mult dinamism datorită proporțiilor, trecerea la platforma modulară MQB oferind posibilitatea unei creșteri a ampatamentului. Designerii s-au folosit de avantajul tehnic existent pentru a realiza pe această bază o caroserie complet nouă.

În ceea ce privește tehnica și echiparea, exteriorul noului Caddy cu șapte locuri se distinge prin numeroase caracteristici noi. Printre acestea se numără asistentul electric pentru închiderea ușilor glisante și hayon, precum și un plafon panoramic din sticlă deosebit de mare, cu o suprafață de 1.4 mp, care este montat deasupra primelor două rânduri de scaune.

Noi sunt și jantele de aliaj de 18 inch, precum și blocurile optice față și spate cu tehnologie LED (echipare standard la versiunile de top).

Noul Caddy prezentat în premieră mondială la Düsseldorf

Noul Caddy vine în premieră cu sistem de acces și pornire fără cheie Keyless Access (pe scurt, Kessy) și așa numitul „Cockpit digital”, preluat de la noul Golf.

De asemenea, Volkswagen a reconfigurat și denumirea echipărilor: Trendline se va numi Caddy, Comfortline se va numi Life, iar Highline va primi denumirea Style.

Mai mult spațiu de transport
La interior, cea de-a cincea generație a lui Caddy convinge prin spațiul mai mare de transport.

Versiunea lungă, Caddy Maxi, oferă un spațiu de transport pentru doi europaleți, cu multiple posibilități de încărcare. Volumul maxim de încărcare în cazul noului Caddy cu ampatament scurt este de 3.3 mc (ampatament 2.755 mm), în timp ce a versiunii Caddy Maxi este de 4 mc (ampatament 2.970 mm).

O noutate importantă este noua lățime mai mare a ușii glisante care s-a mărit acum de la 701 mm la 840 mm. Astfel, pe suprafața de încărcare la rândul ei mai lată (+11 mm), încape acum și un al doilea europalet – un avantaj clar față de concurență. Ușile batante spate sunt produse acum din tablă și în zona geamurilor, în cazul versiunii furgon.

Noul Caddy prezentat în premieră mondială la Düsseldorf

Interiorul modelului Caddy se diferențiază prin numeroase noi soluții tehnice constructive. De exemplu, pentru versiunea furgon există în spațiul de încărcare o structură LED optimizată pentru iluminarea interiorului și o priză de 230V.

În plus, inele de ancorare noi, deosebit de solide, simplifică ancorarea mărfurilor. Ca o noutate, scaunul șoferului este pliabil și are capitonaj mai rezistent al părții din spate. Toate materialele utilizate în interior sunt rezistente la murdărie și în general foarte robuste.

Cockpit digitalizat
Arhitectura elementelor de afișare și operare este complet nou dezvoltată: interfețele interactive pentru șofer și pasagerul din față, formează acum noul „Cockpit digital” (opțional instrumente complet digitale), precum și sistemele de radio și Infotainment cu dimensiuni cuprinse între 6.5 și 10 inch.

Prin fuziunea între „Cockpit-ul digital” și sistemul de navigație de top de 10 inch se creează astfel o experiență digitală inedită, „Cockpit-ul Innovision”. Prin intermediul unei unități Online-Connectivity-Unit (OCU – unitate pentru conectivitate online) cu cartelă eSIM integrată, sistemele Infotainment pot accesa serviciile mobile online și funcțiile „Volkswagen We”. Astfel, noul Caddy este „always on“.

De asemenea o noutate pentru Caddy: suprafețe digitale tactile pentru funcțiile dedicate luminilor, vizibilității, sistemului audio și meniurilor.

Noul Caddy prezentat în premieră mondială la Düsseldorf

Comutatorul rotativ pentru lumini a fost inlocuit cu panoul cu butoane pentru lumini & vizibilitate, poziționat în stânga față, lângă volan, îi preia rolul. Și astfel, punctele de meniu din unitatea centrală sunt accesibile deosebit de confortabil și rapid pentru șofer și pasagerul din față, prin intermediul butoanelor de acces direct.

În plus, lumini interioare cu leduri deosebit de performante, cu operare tactilă, scaunele ergonomice și o alimentare cu curent pentru aparate externe de 230V, perfecționează viața la bord. Nou este și un ventilator de plafon, pentru o mai bună climatizare și ventilare staționară mai rapidă în partea din spate.

Mai multă siguranță și confort
Șase dintre cele 19 sisteme de asistență sunt noi la bordul modelului Caddy. Printre acestea se numără Travel Assist: acesta permite pentru prima dată unui autovehicul comercial Volkswagen rularea asistată pe întreaga plajă de viteze.

În combinație cu sistemul Travel Assist, volanul multifuncțional nou conceput al modelului Caddy este echipat și cu un sistem de senzori capacitivi. Motivul: din motive legale și relevante pentru siguranță, șoferul trebuie să monitorizeze permanent sistemul. Datorită senzorilor capacitivi este asigurată o detectare precisă și fără forță a atingerii, astfel încât avertizările eronate sunt evitate.

Noul Caddy prezentat în premieră mondială la Düsseldorf

De asemenea sunt prezente acum în noul Caddy: sistemul de asistență la parcare pentru remorcă Trailer Assist, cunoscut de la modelul Crafter, pentru manevrarea semnificativ mai simplă în marșarier, sau asistentul pentru schimbarea benzii – sisteme inovatoare care fac condusul mai puțin complicat și mai sigur.

Motoare diesel mai curate
La fel de inovatoare precum sistemele de asistență sunt și noile motoare în patru cilindri ale modelului Caddy. Este vorba de propulsoare de cea mai nouă generație, ce îndeplinesc bineînțeles deja standardele de emisii Euro 6 valabile pentru anul 2021 și sunt echipate fără excepție cu filtre de particule.

Pentru prima oară, la motoarele TDI de 75 CP și 122 CP se utilizează noul Twindosing; prin intermediul a două catalizatoare SCR și al unei injectări duble de AdBlue obținute astfel, emisiile de oxid de azot (NOx) sunt reduse semnificativ comparativ cu predecesorul.

Motoarele TDI ale modelului Caddy de la Volkswagen Autovehicule Comerciale se numără astfel printre cele mai puțin poluante motoare diesel din lume. Noile tehnologii de propulsie au un efect pozitiv simțitor, din punct de vedere ecologic și economic.

Și noul design exterior contribuie la eficiența îmbunătățită continuu: valoarea CW (predecesor: 0.33) a putut fi redusă la noul Caddy la 0.30 – un nou standard în segmentul acestui tip de autovehicule.

Echiparea mai complexă ca niciodată
Cea de-a cincea generație a modelului Caddy va fi lansată din nou în varianta autovehicul comercial Cargo (autofurgon cu suprastructură închisă) și Kombi (cu spațiu vitrat pentru pasageri), precum și în diferite variante de autoturism (monovolum).

Liniile de echipare pentru autoturisme au fost reconfigurate: baza o va reprezenta în viitor versiunea Caddy; apoi urmează linia Life și apoi deosebit de eleganta echipare Style. Realitatea este că toate modelele sunt și mai bine echipate decât echivalentele lor anterioare.

Modelul Caddy Cargo va beneficia la alegere printre altele de uși spate noi, executate complet din tablă, fără deschidere a geamurilor (mai bună protecție antifurt).

Printre detaliile suplimentare ale echipării standard Cargo se numără macarale electrice pentru geamurile față, oglinzile exterioare reglabile electric, o frână de parcare electronică cu funcție Auto-Hold, noile faruri H7 și un sistem de iluminare a numărului de înmatriculare cu tehnică LED. De asemenea, noi în gamă sunt cotiere opționale pentru scaune.

La versiunea Caddy Kombi și monovolum de familie mai sunt disponibile standard la bord și alte detalii precum un volan multifuncțional, două uși glisante, un sistem radio cu afișaj de 6.5 inch și sistemul de detectare a oboselii.

Noul Caddy prezentat în premieră mondială la Düsseldorf

Începând cu linia de echipare Life se mai adaugă printre altele roți din aliaj ușor de 16 inch, o instalație de climatizare manuală, un sistem Infotainment cu ecran de 8.25 inch, mese rabatabile pentru al doilea rând de scaune, bare de plafon (negre), bare de protecție vopsite în culoarea caroseriei, oglinzi exterioare rabatabile electric, o consolă centrală de sine stătătoare cu cotiere centrale, precum și suporturi lombare.

Cine alege linia de echipare Style va beneficia de un Caddy cu roți din aliaj ușor de cel puțin 17 inch (18 inch sunt disponibile opțional), faruri și stopuri cu LED, ParkPilot (față și spate), bare de plafon argintii și un pachet crom pentru exterior.

Interiorul include în acest caz ca echipare standard un volan multifuncțional din piele, un sistem de climatizare automat („Air Care Climatronic”), „App-Connect”, pentru prima oară, instrumente digitale, („Cockpit digital”) și huse ArtVelours pentru scaune.

Din aceeași categorie...

Back to top button