Camioane

Noul DAF XF ar putea fi, de fapt, XG. Prima imagine cu întreg interiorul

Apar noi informații despre noua generație DAF. Conform unor imagini spion ale unei prezentări pentru piața italiană, noile versiuni de cabină ale DAF s-ar putea numi XF, XG și XG+.

Până acum, se vorbea despre patru versiuni de cabină, rezultate prin combinarea a două variante de lungime și alte două pentru înălțime.

Noul DAF XF ar putea fi, de fapt, XG. Prima imagine cu întreg interiorul

Din noile imagini putem deduce o nouă strategie: noua generație DAF va avea trei versiuni de cabină: XF, XG și XG+.

Viitoarea cabină XF ar putea fi omologul actualei Space Cab, dar cu o lungime mai mare cu aproximativ 15 cm. Aceasta se regăsește mai ales în regiunea consolei față, pentru o aerodinamică superioară, dar și interiorul va fi ceva mai spațios.

Cabina XG ar urma să fie omologul actualei SuperSpace Cab, cu aceeași lungime suplimentară de 15 cm. Conform imaginii de prezentare putem specula că versiunea XG va fi una și mai aerodinamică, disponibilă doar cu sistem de camere video în locul tuturor oglinzilor clasice, inclusiv a celor de colț.

Cea mai spațioasă cabină ar urma să fie XG+, mai lungă decât actuala SuperSpace cu aproximativ 35 de cm. Astfel, pe lângă consola față mai lungă cu 15 cm, XG+ va avea și un dormitor mai lat cu aproximativ 20 cm. De asemenea, nu putem exclude ca și cabina XF să aibă o versiune XF+ cu dormitor extins.

VEZI ȘI: Un nou tip de șa de cuplare, care împiedică răsturnarea autotractorului odată cu semiremorca

Dacă până acum am avut doar două fotografii din interiorul noii generații DAF, din prezentarea italiană putem vedea și prima imagine cu întreg bordul. Acesta va fi mai modern față de actuala generație, cu ecrane digitale și spații de stocare mai mari. Imaginile confirmă și o o altă informație neoficială: prezența unei ferestre suplimentare în partea de jos a ușii pasagerului, care să crească nivelul de vizibilitate directă.

La pachet cu această fereastră suplimentară opțională vine un scaun al pasagerului cu șezut rabatabil. Alte informații neoficiale mai spun ca noile cabine vor avea opțiunea ca scaunele să pivoteze spre interior, pentru a crea un spațiu de interacțiune între șoferi sau de luat masa.

Noul DAF XF ar putea fi, de fapt, XG. Prima imagine cu întreg interiorul

Sursa foto: DAF Lovers Europe

Din aceeași categorie...

Back to top button