Camioane

Noul DAF XF, din ce în ce mai necamuflat (FOTO)

DAF continuă seria dezvăluirilor dinaintea premierei oficiale.

Cu puțin peste două săptămâni înainte de prezentarea oficială, DAF a lansat pe șosele un nou camion din noua generație XF, cel mai necamuflat de până acum.

DAF a renunțat la folia alb-negru în favoarea uneia care face reclamă site-ului oficial de lansare, https://startthefuture.daf.com/. Este practic un camion în forma finală de prezentare, cu culoarea oficială de lansare, auriu, pe sub colantul Start the Future.

Noul DAF XF, din ce în ce mai necamuflat (FOTO)

Camionul este configurat cu oglinzi clasice și cabina cea mai mare, el circulând prin Olanda pentru a populariza evenimentul de lansare. Cu această ocazie putem vedea și mai multe diferențe față de actuala generație.

De exemplu, oglinda principală este mai depărtată de cea de unghi larg. De asemena, amândouă sunt montate ceva mai depărate de cadrul ușii, iar suportul este plasat acum spre exterior. Toate acestea, împreună cu noua linie coborâtă a geamurilor, promit o vizibilitate mult mai bună în intersecții și în viraje.

VEZI ȘI: Cum arată interiorul viitorului model DAF XF

De asemenea, se vede clar partea frontală mult extinsă la noua generație, în special în partea de jos, pentru o aerodinamică superioară. DAF va deveni astfel primul producător european care profită de noile regulamente UE privind dimensiunile camioanelor.

Conform informațiilor neoficiale, noua cabină a modelului DAF XF va fi mai lungă cu până la 35 de cm. Cabina standard va fi mai lungă cu aproximativ 15 cm, dar va exista și o versiune cu dormitor extins cu alți 20 cm. Ambele variante de cabină vor avea versiuni cu plafon standard și înalt.

Din aceeași categorie...

Back to top button