Camioane

Noul DAF XF renunță la camuflajul cu panouri. Se întrevede forma finală

Noul DAF XF a trecut în ultima fază a testelor cu clienții de dinainte de lansarea pe piață. Olandezii au renunțat la camuflajul cu panouri, iar sub autocolantul alb-negru se pot distinge mai ușor trăsăturile noii generații.

Noul DAF XF este așteptat în toamnă, deși unele zvonuri anunță lansarea pentru data de 1 aprilie, când se împlinesc 93 de ani de când Hub van Doorne a înființat compania DAF. Cert este că noul DAF XF a început o nouă fază a testelor ce preced lansarea, iar primul prototip cu camuflaj ușor a fost surprins de publicația olandeză Truckstar.

Noul DAF XF renunță la camuflajul cu panouri. Se întrevede forma finală

Deși ascunde forma finală, autocolantul alb-negru ne permite să descifrăm mult mai multe dintre noutățile de design. Să le luăm pe rând!

Pentru a crește aerodinamica, olandezii apelează la o parte frontală înclinată, cu o consolă față mai lungă decât în prezent. Astfel, DAF este primul constructor care profită de noile reguli care permit cabine mai lungi în UE.

DAF renunță și la farurile în formă de lacrimă în favoarea unor blocuri optice mult mai înguste, cel mai probabil cu tehnologie LED.

Pentru o vizibilitate directă mai bună, conform noilor tendințe europene, olandezii apelează la o linie inferioară a parbrizului și ferestrelor laterale mult mai joasă. De asemenea, oglinzile laterale au un design nou.

DAF ar putea oferi opțional și sisteme cu camere video, testate în faza de dezvoltare. Din aceste poze mai putem vedea și noile mânere ale ușilor.

VEZI ȘI: Gaussin a lansat un autotractor autonom cu hidrogen și braț robotic pentru conectarea remorcii (VIDEO)

Cât privește interiorul noului DAF XF, am scris deja că s-a renunțat la cocoașa centrală de mari dimensiuni. Toate butoanele și spațiile de stocare sunt noi. În centrul bordului se află un ecran de mari dimensiuni pentru sistemul multimedia. De asemenea, panoul de instrumente va fi cel mai probabil unul digital, similar cu cel al ”vărului” american Peterbilt 579, lansat de curând.

Potrivit informațiilor din presa internațională, noul DAF XF va avea două versiuni de înălțime (echivalentul actualelor Space Cab și Super Space Cab), dar și două versiuni de lungime (cu spațiu de dormit standard și extra).

Din aceeași categorie...

Back to top button