Camioane

Noua generație DAF vine în 3 versiuni de cabină: XF, XG și XG+

Producătorul olandez DAF a prezentat astăzi noua generație de camioane, cu versiunile de cabină XF, XG și XG+, dezvoltate pe baza noilor reguli privind dimensiunile camioanelor în UE.

DAF a confirmat oficial că noua generație DAF va avea 3 versiuni de cabină de dormit. Toate versiunile au o consolă față mai lungă cu 16 cm față de actuala generație, pentru un plus de aerodinamică și un comportament mai bun la impact.

Noua generație DAF vine în 3 versiuni de cabină: XF, XG și XG+

Cea mai mică versiune se va numi XF (înălțime internă 183-198 cm). După dimensiuni, noua cabină XF este potrivită mai degrabă pentru transporturi naționale. Un fel de înlocuitor al lui CF, dar cu cabină lată de 2,5 metri.

Modelele XG și XG+ au un ampatament de 4 metri și sunt mai lungi cu 33 cm față de actuala generație. Versiunea DAF XG are o înălțime internă de 198-204 cm, iar vârful de gamă XG+ are o înălțime internă de 208-217 cm (volum de 12,5 mc). Toate cabinele au intrare cu 3 trepte.

Cabinele sunt reproiectate de la zero și vin în standard cu oglinzi convenționale, iar opțional poate fi comandat un sistem de camere video complet (inclusiv pentru colțul cabinei).

Noile cabine au un nivel excepțional de vizibilitate directă, datorită liniei coborâte a ferestrelor și parbrizului. Pe ușa pasagerului poate fi comandată o fereastră suplimentară în partea de jos, care permite o mai bună vizibilitate în jurul camionului.

Șoferul are acum la dispoziție un panou de instrumente digital (echipare standard), iar ecranul din centrul bordului este opțional. Farurile LED sunt de asemenea o echipare standard.

Noua generație DAF vine în 3 versiuni de cabină: XF, XG și XG+

Toate paturile de jos au o lungime de 222 cm, iar lățimea la cabinele XG și XG+ este de 80 cm pe toată lungimea patului. De asemenea, scaunul șoferului și coloana de direcție au posibilități de ajustare mult mai largi. Deși este mai lungă, noua cabină XG are o greutate similară cu actuala XF SuperSpaceCab.

Noua generație DAF vine în 3 versiuni de cabină: XF, XG și XG+

Motoarele dispun de multe componente noi (turbina, injectoarele, pistoanele și capul cilindrilor). Cuplul este acum mai mare cu 50-100 Nm și disponibil încă de la 900 rpm. Puterea de vârf rămâne 530 CP (cuplu maxim de 2.700 Nm în ultima treaptă și 2.550 Nm în rest). Nu vor exista cutii de viteze manuale.

Noua generație DAF vine în 3 versiuni de cabină: XF, XG și XG+

Datorită aerodinamicii superioare (cu 19%) și a altor optimizări, consumul de carburant este mai mic cu până la 10%.

Producția de serie va începe în luna octombrie, cu autotractoarele 4×2. Comenzile pot fi făcute deja. Actualul XF se va produce în continuare, dar din 2022 se va vinde doar în afara Europei.

Oficialii DAF nu au dat detalii despre prețul noilor modele. Ei au promis încă un cost total de proprietate mai mic decât la generația precedentă.

Prezentarea oficială pentru public va avea loc astăzi, la ora 16:00 (ora României), și va putea fi urmărită aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button