Noul Iveco Daily, vedeta standului IAA Hanovra 2014

Noul Iveco Daily

Iveco va participa la cea de-a 65-a ediție a târgului internațional de vehicule comercial IAA Hanovra cu întreaga sa gamă de noi modele, inclusiv cu noul Iveco Daily. În cadrul standului său de aproximativ 2.500 de metri patrati, Iveco va expune gama sa de la vehicule utilitare ușoare, grele, off-road și autobuze.

De asemenea, în cadrul standului, Iveco va prezenta importante repere din istoria sa, începând cu 1864, când a fost creat brandul Magirus care sărbătorește în acest an 150 de existență, și terminând cu 1975, anul în care a luat naștere marca Iveco.

Noul Iveco Daily
Fără discuție, adevărata vedeta a standului companiei italiene va fi cea de-a treia generație a lui Daily, un vehicul lansat în vara acestui an având mari șanse în a câștiga titlul de International Van Of The Year 2015 (IVTOY). Este un vehicul ce are 80% din componente reproiectate având numeroase inovații tehnice. Conform datelor tehnice, are cel mai bun raport capacitate de încărcare, confort și manevrabilitate. În plus, noile motoare dezvoltate in-house de către FTP Industrial au un consumul de combustibil optimizat, mai mic decât al generației trecute. Noul Daily a păstrat de la predecesorul său structura șasiului, parte din ADN-ul său precum și o caracteristică care asigură rezistență, flexibilitate și durabilitatea în timp. Cu siguranță, noul Daily va fi un jucător cheie în segmentul comercialelor ușoare de marfă cu noul motorul F1C, noua cutie de viteze HI-MATIC și noua suspensie QUAD LEAF.

Noul Iveco Daily, vedeta standului IAA Hanovra 2014

Stand Iveco 2014

HI-MATIC și QUAD LEAF
O inovație majoră este noua transmisie automata HI-MATIC 8 trepte, care stabilește noi standardele de flexibilitate, eficiență, economie de combustibil și care asigură maximum de confort de călătorie. HI-MATIC schimbă treptele mai rapid și mai precis decât un șofer experimentat, care au nevoie de mai puțin de 200 de milisecunde pentru a schimba vitezele atunci când este necesară o accelerare. Pentru a profita din plin de potențialul noului vehicul, o noua suspensie față a fost dezvoltat care contribuie la creșterea confortului, manevrabilității fiind adoptat ca standard pe ambele versiuni constructive. Noua suspensie față, QUAD LEAF, se bazează pe un dublu aranjament patrulater cu arcuri cu foi de traversare, care produce rezultate excelente în ceea ce privește dimensiuni și mase. Poate principalul avantaj al noii suspensii QUAD LEAF îl reprezintă capacitatea mare de încărcare a punții față și o distribuție egală a maselor, limitând riscul de răsturnare.

Culoarea predominantă: albastru boreal metalizat
Albastru boreal metalizat, culoarea de lansarea a noului Daily, va domina pereții standului, ce va avea un design în forma grilei frontale a noului Daily. De asemenea, Iveco leagă această culoare de propriul mesaj de durabilitatea și respect asupra mediului: o responsabilitate care este întărită în fiecare zi de către companie prin producția de vehicule cu combustibili alternativi (Daily CNG și Stralis GNL), de asemenea, expuse în cadrul standului de la IAA Hanovra.

Vehicule alimentate CNG și GNL
Noul Daily CNG are aceleași puncte importante ca versiunea diesel în termeni de fiabilitate, confort și sarcina utilăl. Șasiu grindă dublă face din noul Daily un vehiculul preferat de majoritatea carosierilor, oferindu-le robustețe și capacitatea de a sprijini sarcini grele. Stralis Natural Power Euro VI alimentat cu gaz natural lichefiat (GNL) este echipat cu nou rezervor în deplină conformitate cu Regulamentul CEE-ONU nr.110 revizuit, în vigoare de la 10 iunie 2014 care permite omologarea de tip pentru vehicule alimentate cu GNL. Acesta este un important pas pentru segment, unul care indica o expansiune puternică a pieței de grele pe bază de GNL pentru distanțe medii.

Stand Iveco 2014

Zonă separată de motoare
Într-o zonă de expoziție rezervată pentru motoare Euro VI, Iveco va prezenta sistemul HI-SCR de înaltă eficiență de reducere catalitică selectivă – SCR) care este patentat de FPT Industrial. Acestă soluție face posibilă obținerea unor arderi complete, datorită aportului aerului din exterior. Noile propulsoare Euro VI sunt în echiparea atât a vehiculelor de transport marfă cât și persoane produse de Iveco. Protejat de mai multe brevete, tehnologia inovatoare HI-SCR oferă o soluție exclusivă care nu are nevoie de EGR (recircularea gazelor de evacuare) și DPF (filtru de particule), reducând astfel costul total de proprietate. Combinat cu o aerodinamică avansată, HI-SCR contribuie la reducerea consumului de combustibil cu 2.33%, în comparație cu generație de motoare Euro V, așa cum a fost demonstrat de către organizația germană independentă de certificare, TÜV.

Divizia Off-Road
În cei 2.500 metri pătrați ai standului va fi o zonă dedicată special pentru vehicule off-road. Astfel, la stand vor fi expuse un Trakker 8×4 și Trakker Dakar, vehiculul care a participat la rally-raid-ul din 2014 din America de Sud. De asemenea, va fi prezentată în premieră internațională noua Astra HD9 cu motor Euro VI.

Iveco Bus
De la IAA nu avea cum să lipsească divizia de autobuze a constructorului italian. Iveco Bus, un brand al CNH industrial dedicat transportului public, va participa, noul Daily Bus, un vehicul care combină multe calități și avantaje. Va fi expus și un Crossway Low Entry de 12 m, un autobuz universal adecvat atât pentru transportul urban cât și interurban, acest vehicul fiind lider în categoria sa în Europa.

Nu avea cum să lipsească tehnologia IT de la un stand amenajat de italieni. Astfel, fiecare vehicul va avea lângă un iPad pe care vizitatorii îl vor putea utiliza pentru a naviga pe trei canale diferite: unul care prezintă o peliculă dedicată vehiculului, unul pentru a naviga prin aplicația specific și cel cu specificațiile tehnice ale fiecărui vehicul.

Follow #infotrucker