In FocusȘtiri

Noul dispozitiv Telepass este valabil în cinci țări din Europa

Grupul Autostrade din Italia a prezentat noul dispozitiv Telepass de plata electronică a taxei de drum, interoperabil în cinci țări europene.

Începând de marți, 16 februarie 2016, șoferii profesioniști pot utiliza doar sistemul Telepass de plătă a taxelor de autostradă în Franța, Spania, Portugalia, Belgia (Tunel Liefkenshoek) și în Italia.

Prin introducerea acestui nou sistem Telepass EU reduce numărul de dispozitive ce trebuiesc aplicate pe parbrizul vehiculelor comerciale grele. În plus, clienții pot gestiona dispozitivele și monitoriza costul taxei de trecere în fiecare zi pentru cele cinci țări dintr-un singur portal. De asemenea, în viitorul apropiat, Telepass intenționează să introducă în sistem noi autostrăzi din Uniunea Europeană. Dispozitivul nu diferă mult față de cel cu care sunteți deja obișnuiți să-l utilizați (atât în mărime cât și culoare) însă la interior, acesta are un software mult mai avansat, dezvoltat special pentru conducătorii auto profesioniști, care, în acest fel vor fi în măsură să verifice în fiecare zi pe un singur portal, costul taxei de trecere, pentru cele cinci țări. Această versiune a dispozitivului creat la începutul anilor nouăzeci este exclusiv pentru sectorului de transport, astfel că, aceasta nu este disponibilă și pentru autoturisme.

Noul dispozitiv Telepass este valabil în cinci țări din Europa

În Italia, spre exemplu, 620 de mii de vehicule comerciale grele au la bord Telepass, din care 80 mii folosesc dispozitivul și în străinătate.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button