CamioaneȘtiri

Versatilitate și confort definesc noul Eurocargo

Continuăm seria articolelor despre noul Eurocargo cu informații despre versatilitate, confort, funcționalitate și conectivitatea la bord.

Trebuie spus că toate caracteristicile noului Iveco Eurocargo, de la șasiu și până la poziția comenzilor pe volan, au fost proiectate în jurul valorii de versatilitate și functionalitate.

De la transportul de produse refrigerate până la distribuția în construcții sau servicii publice, noul Eurocargo este un vehiculul versatil, grație șasiului său, cel mai ușor din segment. Fabricat din oțel de înaltă rezistență, cadrul șasiului permite montajul de suprastructuri cu lungimi cuprinse între 4.265 și 10.175 mm. Lonjeroanele sunt paralele de-a lungul întregii lungimi și sunt pre-configurate pentru a simplifica asamblarea suprastructurii. Acest lucru permite timpilor de livrare mai mici, comparativ cu vehicule similare din segment. Pentru a satisface cererea fiecărui segment de piață în parte, noul Eurocargo oferă trei tipuri de cabină diferite.

Versatilitate și confort definesc noul Eurocargo
  • Cabină de zi cu scară cu una sau două trepte ce oferă cel mai bun echilibru între lățimea ansamblu și lungimea acestuia, fiind potrivită pentru munca de zi cu zi în marile orașe.
  • Cabină de dormit cu scară una sau două trepte și acoperiș standard sau supraînălțat ce poate fi echiptă cu unul sau două paturi, fiind potrivită pentru misiunile de transport peste noapte.
  • Cabină pentru echipaj cu scară cu una sau două trepte (plafon standard) proiectată pentru transportul unui echipaj format din șase persoane plus șofer și unelte aferente. Acest tip de cabină este potrivit pentru industria construcțiilor sau pompieri.

Noul Eurocargo este disponibil în 11.000 de versiuni, rezultate din combinația variantelor disponibile: două tipuri de transmisii, 14 niveluri de greutăți brute, șapte puteri, 12 cutii de viteze, 15 ampatamente și trei tipuri de cabine cu două variante de acoperiș – alături de o gamă largă de sisteme de suspensie, grupuri, osii și prize de putere (până la 1.100 Nm ).

Noul Eurocargo duce confortul la un alt nivel
Inovațiile introduse de Iveco pe noul Eurocargo duc nivelul de confort și ergonomie la un al nivel în segmentul său. Noile comenzi de pe volan permit șoferului să utilizeze radioul și telefonul în deplină siguranță. Vehiculul dispune de comenzi ergonomice noi, pentru controlul climei, luminilor și cutiei de viteze automate. Interiorul noului Eurocargo este dotate cu numeroase compartimente și buzunare pentru depozitarea obiectelor și documentelor, consola centrală are două suporturi pentru sticle de 0.5 litri, o priză de 12 V (la cerere) și o linie de aer comprimat, precum și compartimente speciale pentru carduri. De asemenea, peretele din spate al cabinei este prevăzut cu șină pentru agățat hainele. De asemenea, în versiunea cu scaun pentru pasager, noul Eurocargo este disponibil cu un compartiment de 20 litri ce poate găzdui un laptop sau o tabletă. Dimensiunile compacte ale tunelului motorului și design-ul liniar al bordului, permit accesul facil al șoferului, din ambele parți ale vehiculului, ceea ce-l recomandă pe noul Eurocargo ca ideal pentru misiunile urbane. Interiorul este echipat cu scaune noi îmbrăcate într-un material cu tesătură specială, rezistentă la uzură. La cerere, pentru postul de condus se poate opta pentru un scaunul cu spătar ajustabil și reglabil pe înălțime echipat cu o nouă suspensie pneumatică și prevăzut cu încălzire și ventilație.

Rămâi conectat chiar și în mișcare
În vederea obținerii unei eficiențe crescute, noul Eurocargo este echipat cu cele mai noi tehnologii de conectivitate, ușor de utilizat ce oferă un mediu de lucru productiv. Astfel, cel mai nou membru al gamei Iveco este echipat cu un sistem telematic avansat ce oferă toate instrumentele necesare pentru controlul integrat al tuturor operațiunilor, informațiile fiind colectate și analizate de la distanță. Accesul la un portal intuitiv permite administratorului flotei să monitorizeze o serie de factori, cum ar fi utilizarea vehiculului și gestionarea detaliată a șoferilor și a stilului lor de condus, ceea ce face posibilă o planificare a fluxurilor de lucru și activităților individuale. Fiecare aspect este evaluat prin indicatori de performanță, esențiali în reducerea costurilor și creșterea eficienței în toate domeniile. Combustibilul și limitele impuse de reglementările sunt principalii factori de cost, reducerea acestora fiind posibilă doar printr-o gestionare profesională a vehiculelor și a șoferilor, aceștia contribuind decisiv la eficiența vehiculului.

În permanent contact cu vehiculul
Cabina noului Iveco Eurocargo este un hub multi-funcțional – echipată cu toate caracteristicile tehnice care sunt necesare pentru a rămâne conectat în timp ce sunteți pe drum. Pentru dispozitivele personale, noul Eurocargo este pre-configurat pentru conectarea cu cele mai multe smartphone-uri, tablete și sisteme de navigație GPS. Pentru servicii profesionale, noua telematică oferită este modulară si poate fi upgradat la diferite niveluri. Sistemul opțional Iveco UTP (Unified Telematics Platform) Telematics Box permite colectarea datelor de la distanță și raportare a serviciilor de bază și avansate de gestionare a flotelor oferite de Iveco, prin intermediul parteneriatului cu unul din liderii acestui sector.

DriverLinc Display pentru un management total
Pentru a sprijini clientul în îmbunătățirea productivității, Iveco a lucrat intens pentru a defini o soluție telematică care este capabilă de a maximiza serviciul oferit. Prin instalarea la bordul a ecranului Iveco DriverLinc, caracteristicile serviciului de gestionare al flotei sunt îmbunătățite. DriverLinc permite fluxul de comunicare structurat între conducătorul auto și back office, furnizând informații în timp util pentru o reacție promptă. De asemenea, Iveco Driverlinc adaugă, instrumente de îmbunătățire a eficienței consumului de combustibil, cum ar fi „driver coach”, ce susține șoferul pentru îmbunătățirea performanțelor sale în timp real. Nivelul de servicii „avansat” include caracteristici de înaltă calitate ce sprijină șoferul, atât la bord cât și în afara acestuia, cum ar fi o tabletă detașabilă care poate gestiona funcțiile de la navigare în cadrul comenzilor și captarea semnăturii electronice. Funcția „drive coach” ajută la reducerea consumului de combustibil, oferind sfaturi utile șoferului cu privire la modul în care poate economisi combustibil. Ea face acest lucru prin compararea performanțelor cu obiective desemnate, oferind feedback în timp real, pe baza unui set de 13 indicatori diferiți de stiluri de condus. Platforma Android permite un nivel ridicat de personalizare al misiunilor de transport.

Informații despre noul Eurocargo poți să citești și aiciNoul Iveco Eurocargo: Camionul pe care orașul îl iubește

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram,Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button