Noul MAN Lion’s Coach a câștigat Premiul iF Design 2018

Noul MAN Lion’s Coach a câștigat Premiul iF Design

Noul MAN Lion’s Coach a câștigat Premiul iF Design 2018, fiind al treilea vehicul de transport persoane al producătorului din Munchen care primește acest premiu.

După MAN Intercity în 2016 și NEOPLAN Tourliner în 2017, noul MAN Lion’s Coach primește premiul iF Design, cea mai râvnită distincții în materie de design industrial.

Echipa de design a MAN i-a convins pentru a treia oară consecutiv pe cei 63 de experți în design ai juriului iF International Forum Design să acorde Premiul iF Design la categoria ”automobile/vehicule/moto”, celui mai nou autocar al său, noul MAN Lion’s Coach.

Și, credeți-ne, nu le-a fost deloc ușor, deoarece aceștia au avut de jurizat 6.402 de produse înscrise în competiție din 54 de țări.

Noul MAN Lion’s Coach se face remarcat prin noul limbaj de design abordat, care este o reinterpretare modernă a liniilor modelului anterior. Atunci când au desenat noul MAN Lion’s Coach, designerii s-au concentrat pe separarea clară a zonelor funcționale, mai exact a spațiului șoferului de cel al pasagerilor, bagajelor și a grupului motopropulsor.

Dintre toate elementele exterioare, noile blocurile optice față și spate ies cel mai mult în evidență. Acestea utilizează tehnologia LED și echipează noua gamă de autocare și autobuze a producătorului german, inclusiv noul autobuz urban MAN Lion’s City.

VEZI ȘI: Routier European Transport a deschis un nou depozit logistic în București

O caracteristică distinctivă a noilor blocuri optice față o reprezintă semnătura luminilor de zi, care au și funcție de lampă de semnalizare.

Premiul iF Design se acordă din 1953, câștigătorii fiind selectați pe baza unor criterii bine stabilite, care includ aspectul și forma produsului, precum și gradul de inovație, ergonomie, funcționalitate și aspecte de mediu.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.