Știri

Noul MAZ Prostor cu motor Mercedes-Benz

În cadrul celei de-a 70-a aniversari a producătorului MAZ, a fost prezentat viitorul model de camion ce îndeplinește standardele Euro VI, modelul Prostor. Noul cap-tractor produs în fabrica de la Minsk, model MAZ-5440M9, este diferit de tot ce a produs MAZ în ultima perioadă de timp. Noile linii de design al cabinei aduc foarte mult cele ale generației trecute de Volvo Trucks.

Blocurile optice față par a fi luate întocmai de la primul model de Volvo FMX, în timp de grila radiatorului precum și liniile laterale ale cabinei copiază în tocmai vechiul modelul FH. Din punct de vedere al propulsiei, noul MAZ Prostor stă bine. Acesta este echipat cu un propulsorul Mercedes-Benz OM 471 Euro VI ce dezvoltă o putere de 475 CP.

De asemenea, MAZ a lucrat intens și la interiorul noului model. Acesta a primit și el modificări substanțiale, materialele folosite fiind superioare celor de pe vechile generații produse în fabrica din Minsk. Camionul este proiectat pentru a tracta o masă totală întregului ansamblu de 40 de tone.

Pavel Shabanov, proiectantul sef în cadrul MAZ a descris cel mai nou cap-tractor MAZ-5440M9 ca fiind un camion modern, ce a fost dezvoltat pe canoane moderne, pentru a obține un produs fiabil.

Din aceeași categorie...

Back to top button