Auto

Noul MEGANE R.S TROPHY-R a stabilit un nou record pe Spa-Francorchamps

MEGANE R.S. TROPHY-R a stabilit un nou record, cu 5 secunde mai puțin față de recordul anterior, în categoria tracțiune faţă, pe circuitul Spa-Francorchamps.

Continuând performanța stabilită cu recordul pe Nürburgring, noul MEGANE R.S. TROPHY-R a stabilit un nou record, cu 5 secunde mai puțin față de recordul anterior, în categoria modelelor cu tracțiune faţă, pe circuitul Spa-Francorchamps.

Noul MEGANE R.S TROPHY-R a stabilit un nou record pe Spa-Francorchamps

Noul MEGANE RS TROPHY-R este o nouă versiune a unui model iconic lansat acum 15 ani, care, asemenea predecesorilor săi, a stabilit recorduri de circuit în categoria modelelor de serie cu tracțiune față, perpetuând pasiunea și performanța celor de la Renault Sport.

Modelul este echipat cu motorul de 300 CP, disponibil şi pe Megane RS Trophy, însă își datorează câștigul de performanțădiminuării de masă(până la 130 kg), aerodinamicii îmbunătățiteși evoluției șasiului, care oferă acum mai multă stabilitate.

Păstrând tradiția Renault Sport, noul MEGANE RS TROPHY-R nu își datorează performanța doar puterii motorului, deoarece acesta este identic cu cel de pe Megane RS Trophy, lansat la începutul anului 2019.

VEZI ȘI: Mașinile electrice vor fi echipate cu dispozitive pentru generarea unor zgomote

MEGANE RS TROPHY-R a fost dezvoltat ca o mașină de curse într-un timp foarte scurt, de către o echipă dedicată, concentrându-se pe trei axe: diminuare maximă de masă (până la 130 kg față Megane RS Trophy fără opționale), aerodinamică regândită și o dezvoltare accentuată a celor două punți.

 

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R va fi lansat înainte de sfârșitul anului 2019, sub forma unei serii limitate de 500 de exemplare.

Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg, piloți ai echipei Renault F1, au fost la volanul MEGANE R.S. TROPHY-R la prima sa apariție publică pe 24 mai 2019, înainte de Grand Prix-ul de Formula 1 de la Monaco.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button