Noul Mercedes-Benz Arocs inovează transportul în construcții

Noul Mercedes-Benz Arocs inovează transportul în construcții
Grație noutăților tehnologice care-l echipează, noul Mercedes-Benz Arocs are toate atuurile pentru a inova transportul în construcții.

Mercedes-Benz oferă un program extins pentru Arocs prin intermediul căruia clienții își pot proiecta propriile soluții de transport care să răspundă cerințelor individuale.

Noul Mercedes-Benz Arocs inovează transportul în construcții

Oferind cea mai recentă generație de noutăți tehnologice, cum ar fi Controlul Predictiv al Propulsiei (PPC), Sideguard Assist, Active Brake Assist și premierele MirrorCam și Multimedia Cockpit, fără a mai menționa și platforma de conectivitate Truck Data Center (TDC), Arocs stabilește standardul pentru eficiență, digitalizare, siguranță și conectivitate.

Noul Mercedes-Benz Arocs beneficiază și de sistemul Predictive Powertrain Control (PPC). PPC și-a găsit astfel scopul și în traficul interurban, iar Arocs, care este utilizat frecvent pe drumurile rurale, va înregistra progrese majore în reducerea consumului de combustibil. Spre deosebire de alte sisteme, acesta folosește semnalul GPS în combinație cu o serie de hărți rutiere care conțin date despre topografie, viraje, geometria intersecțiilor, semnele de circulație și sensurile giratorii.

Astfel, Arocs nu doar că va fi capabil să adopte treapta potrivită și viteza corectă pentru un consum reduc în momentul în care drumurile urcă sau coboară, dar va ști să o facă și pe drumurile sinuoase din orașe.

Șoferii au avut deja ocazia să testeze noul camion de construcții Mercedes-Benz, iar conform lui Felix Amann (șofer pentru Meichle + Mohr), noul sistem PPC este unul cu adevărat bun.

Mercedes-Benz Arocs, acum și în versiune dedicată industriei de construcții

„Datorită noului sistem pot conduce și mai simplu folosind tehnologia cruise control. Chiar și un șofer extrem de calificat, cu o cunoaștere excelentă a traseului, nu atinge consumul de combustibil în traficul interurban, precum cele ale noului Arocs echipat cu sistemul PPC”, a declarat acesta.

Alături de acest sistem, Mercedes-Benz oferă pe Arocs și camerele video care înlocuiesc oglinzile laterale. Acestea se numesc Mirror Cam și nu doar că îmbunătățesc aerodinamica, ci și sporesc vizibilitatea indiferent de vreme sau de perioada zilei în care șoferul se află la volan.

Noul Mercedes-Benz Arocs inovează transportul în construcții

Indiferent de situație, șoferul va putea observa cu ușurință traficul din spate, iar cu sistemele active de avertizare, acesta va putea evita fără probleme accidentele care, în general, aveau loc în momentul efectuării virajelor la dreapta (lipsa vizibilității a dus de nenumărare ori la accidente în care au fost implicați pietoni sau bicicliști).

VEZI ȘI: Actros Edition 2, un camion special dedicat șoferiilor iubitori de inovație

Avertizarea asupra pericolelor și a altor informații importante într-un mod care nu a împovărat excesiv șoferul a fost un alt aspect important în timpul dezvoltării noului Arocs. Sistemul Multimedia Cockpit (noul instrumentar de bord) joacă un rol important aici, înlocuind clasicul grup de instrumente. Oferă șoferului o imagine de ansamblu clară asupra tuturor condițiilor de conducere și de funcționare relevante. Aceasta include și informații despre toate sistemele de asistență.

Instrumentarul digital de bord include un grup de două ecrane de 10 inch, dar opțional pot fi comandate și ecrane cu diagonala de 12 inch.

Noul Mercedes-Benz Arocs inovează transportul în construcții

Mercedes-Benz Arocs este întotdeauna conectat, iar acest lucru oferă companiilor avantaje considerabile. Modulul Truck Data Center (TDC) se află în centrul rețelei. Acesta primește date, de exemplu de la senzorii și camerele din camion, și folosește aceste informații ca bază pentru comunicarea între vehicul și sistemele externe (Mercedes-Benz Uptime sau Fleetboard).

Datorită gamei largi de cabine, motoare cu puteri de la 175 kW (238 CP) până la 460 kW (625 CP) și împreună cu variantele de tracțiune și configurațiile roților, noul Arocs îndeplinește diferite profiluri în funcție de cerință.

Noul Mercedes-Benz Arocs inovează transportul în construcții

Indiferent dacă este vorba de mărfuri vrac, aprovizionare cu materiale de construcție, beton gata amestecat sau transportul celor mai grele mașini de construcții – Arocs este echipat pentru a face față tuturor acestor sarcini și multe altele.

Follow #infotrucker