Top NewsUtilitare ușoare

Noul Mercedes-Benz Citan: Informații și fotografii oficiale

Mercedes-Benz Vans a prezentat noul Citan, care vine cu o funcționalitate îmbunătățită, echipamente complete de siguranță și un nivel ridicat de confort.

Noul Mercedes-Benz Citan poate fi comandat de la jumătatea lunii septembrie 2021. Se anticipează că prețul net de listă al modelului de bază va începe de la mai puțin de 20.000 de euro. Inițial, Citan va fi disponibil în versiunile Furgon și Tourer. Ulterior vor mai fi lansate variante cu ampatament lung, precum și o versiune Mixto.

Noul Mercedes-Benz Citan: Informații și fotografii oficiale

Noul Citan este și ultimul proiect al Mercedes-Benz Vans care utilizează un motor cu ardere internă. Toate autovehiculele viitoare vor fi disponibile exclusiv cu o unitate electrică. Și această generație va dispune de o versiune electrică, eCitan, disponibilă din a doua parte a lui 2022.

Citan îmbină dimensiunile exterioare compacte (lungime: 4498 mm) cu un spațiu generos. Chiar și în varianta cu ampatament scurt (2716 mm), Citan oferă mult mai mult spațiu în comparație cu modelul precedent. La Furgon, lungimea compartimentului de marfă este de 3,05 metri (cu peretele despărțitor flexibil).

Noul Mercedes-Benz Citan: Informații și fotografii oficiale

Ușile glisante au o deschidere de 615 mm lățime și 1059 mm înălțime. Podeaua compartimentului de marfă se află la o înălțime de 59 cm. Cele două secțiuni ale ușilor din spate pot fi blocate la un unghi de 90 de grade sau mutate încă 180 de grade, pe părțile laterale ale autovehiculului.

Ușile sunt asimetrice: ușa din stânga este mai lată și trebuie deschisă mai întâi. Ca opțiune, Furgon poate fi comandat și cu uși din spate cu geamuri încălzite și ștergător. La cerere, este disponibil și un hayon pentru ambele variante.

Versiunea Tourer vine în standard cu un hayon cu lunetă. Ca alternativă, este disponibil și cu ușile din spate. Bancheta din spate poate fi rabatată, cu fracționare 1/3 : 2/3.

Noul Mercedes-Benz Citan: Informații și fotografii oficiale

Pe lângă peretele despărțitor fix (disponibil cu și fără fereastră) între cabina șoferului și compartimentul de încărcare, Citan Furgon este disponibil și cu o variantă pliabilă. Grila de pe partea pasagerului poate fi pivotată la 90 de grade, înainte de a fi pliată în direcția scaunului șoferului și blocată în poziție. Scaunul pasagerului poate fi pliat pentru a crea o suprafață plană. Grila de protecție este fabricată din oțel și servește la protejarea conducătorului auto și a pasagerului.

Dezvoltatorii Mercedes-Benz Citan au pus un mare accent pe atingerea unui nivel de confort tipic mărcii, inclusiv privind silențiozitatea. Modelul este echipat și cu sisteme de confort specifice autoturismelor: THERMOTRONIC, funcția de pornire KEYLESS-GO și frâna de parcare electrică.

Noul Mercedes-Benz Citan: Informații și fotografii oficiale

Furgon și Tourer vor fi disponibile în liniile de echipamente BASE și PRO. Cu BASE, clientul primește o variantă funcțională entry-level cu toate echipamentele de bază necesare. PRO combină un design reprezentativ cu funcționalități suplimentare.

VEZI ȘI: Motoare diesel de 2 litri pentru toate versiunile Mercedes-Benz Sprinter

La lansarea pe piață, gama de motoare a noului Citan va fi formată din trei variante diesel și două pe benzină. Versiunile diesel sunt 108 CDI, 110 CDI și 112 CDI, cu celebrul motor de 1,5 litri de origine Renault, în variante de 75 CP (230 Nm la 1.750 rpm), 95 CP (260 Nm) și 116 CP (270 Nm). Versiunea de 116 CP are o funcție overpower/overtorque: pentru o perioadă scurtă, motorul poate dezvolta 120 CP și un cuplu maxim de 295 Nm.

Versiunile alimentate cu benzină sunt Citan 110 și Citan 113. Motorul de 1.332 cmc, dezvoltat împreună cu Renault, dezvoltă 102 CP la 4.500 rpm (200 Nm la 1.500 rpm), respectiv 131 CP la 5.000 rpm (240 Nm la 1.600 rpm).

Toate motorizările respectă normele de emisii Euro 6d și dispun de funcție ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șase trepte, cele mai puternice modele diesel și pe benzină sunt disponibile și cu o transmisie cu dublu ambreiaj (DCT) cu șapte trepte.

Din aceeași categorie...

Back to top button