Top NewsUtilitare ușoare

Noul Mercedes-Benz Citan pleacă de la 19.408 euro cu TVA, în România

Noul Mercedes-Benz Citan poate fi comandat în Europa. În România, cea mai mică autoutilitară Mercedes-Benz este disponibilă de la 19.408 euro cu TVA.

Înițial, noul Citan va fi disponibil în variantă furgon (Panel Van) și Tourer, urmând ca ulterior acesta să fie disponibil și în alte variante cu ampatament lung, precum și o versiune Mixto.

Noul Mercedes-Benz Citan pleacă de la 19.408 euro cu TVA, în România

Primele piețe vor primi livrări Citan până la sfârșitul lunii octombrie, urmând la rând și alte piețe europene. Noul Citan este dedicat operațiunilor de distribuție urbană prin prisma dimensiunilor exterioare compacte, având un volum mare de încărcare.

În România, prețurile încep de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan 108 CDI ca furgon cu motor diesel de 75 CP în linia de echipare de bază. Aceasta corespunde unui preț net de 16.309 de euro fără TVA.

Modelul Citan Tourer entry-level 110, cu motor pe benzină, de 105 CP – costă  22.781 euro cu TVA (preț fără TVA:  19.143 euro).

Noul Mercedes-Benz Citan pleacă de la 19.408 euro cu TVA, în România

La lansarea pe piață, gama de motoare a noului Citan va fi formată din trei variante diesel și două pe benzină. Punctele forte comune ale tuturor acestora sunt elasticitatea excelentă, chiar și la turații scăzute, și valorile de consum. Motorizările îndeplinesc normele de emisii Euro 6d. Toate motoarele au funcția ECO start/stop.

Pe lângă transmisia manuală cu șase trepte, cele mai puternice modele diesel și pe benzină vor fi disponibile și cu o transmisie cu dublu ambreiaj (DCT) cu șapte trepte.

VEZI ȘI: Primele prototipuri Renault Master alimentate cu hidrogen

Dezvoltatorii Mercedes-Benz Citan au pus un mare accent pe atingerea unui nivel de confort tipic mărcii, inclusiv niveluri de zgomot și confort exemplar în scaune, ca să nu mai vorbim de o gamă de articole practice de echipare.

Iar acest lucru nu ajută doar la confortul conducătorilor auto, ci este, de asemenea, deosebit de benefic pentru siguranță: șoferii relaxați se pot concentra mai bine asupra situației din trafic.

Noul Mercedes-Benz Citan pleacă de la 19.408 euro cu TVA, în România

Noul Citan este echipat și cu sisteme de confort specifice autoturismelor, inclusiv sistem de climatizare automată THERMOTRONIC, funcția de pornire KEYLESS-GO și frâna de parcare electrică (disponibilă anul viitor).

După calcule digitale și testări, prototipurile și autovehiculele pre-serie ale noului Citan au efectuat peste 500 de teste individuale în Europa. Pe parcursul a numeroase teste, autovehiculul comercial ușor a fost testat în două ierni și două veri, cu temperaturi cuprinse între -25°C și +40°C.

Citan reprezintă ultimul proiect de autovehicule noi pentru clienții comerciali de la Mercedes-Benz Vans care utilizează un motor cu ardere internă. Toate autovehiculele viitoare vor fi disponibile exclusiv cu o variantă electrică. Un pas logic al acestei electrificări consistente este, astfel, noul eCitan.

Din aceeași categorie...

Back to top button