Utilitare ușoare

Noul Mercedes-Benz Citan va avea și o versiune electrică

Mercedes-Benz a prezentat câteva imagini cu noul Citan, utilitara compactă care va fi lansată în a doua jumătate a anului. Imaginile prezintă un prototip electric camuflat.

Cel mai probabil, noua utilitară electrică va purta numele eCitan. Ea va fi disponibilă pe piețele europene spre sfârșitul anului.

Noul Mercedes-Benz Citan va avea și o versiune electrică

Noul Citan (și versiunea sa electrică eCitan) nu este un proiect independent, ci rezultatul partaneriatului cu alianța Renault-Nissan-Mitsubishi. Astfel, putem spune că Citan va împărți platforma cu noua generație Renault Kangoo (și electricul Kangoo Z.E.).

Mercedes-Benz promite că noul Citan va avea ADN-ul tipic mărcii germane, de la design la nivelul de siguranță și conectivitate. Noul model va avea dimensiuni exterioare compacte și un volum mare de depozitare, fiind ideal pentru operațiunile de distribuție urbană.

VEZI ȘI: Mercedes-Benz România așteaptă o creștere a pieței de camioane grele de peste 10% în 2021

El va avea uși glisante cu deschidere largă pe ambele părți și un prag de încărcare mai coborât. În plus față de funcționalitatea ridicată, modelul va oferi echipamente complete de siguranță și un nivel înalt de confort la conducere.

După introducerea lui eCitan, întreaga gamă de vehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz va dispune de versiuni electrificate (eVito, eVito Tourer, EQV și eSprinter).

În 2022, Mercedes-Benz Vans va lansa pe piață și o versiune pentru pasageri a noului Citan. Noul model va purta numele Clasa T și va avea de asemenea o versiune 100% electrică.

Din aceeași categorie...

Back to top button