BusSigurantaȘtiri

Noul Mercedes-Benz Intouro disponibil cu Active Brake Assist 5

Noul Mercedes-Benz Intouro este disponibil Active Brake Assist 5, ridicând astfel standardele de siguranță în materie de autobuze interurbane destinate transportului interjudetean și excursiilor.

Cu noile sisteme de asistență disponibile, Active Brake Assist 5 și Sideguard Assist, Mercedes-Benz Intouro oferă un nivel superior de siguranță în segmentul autobuzelor interurbane. În același timp, este un model de eficiență și funcționalitate.

Noul Mercedes-Benz Intouro disponibil cu Active Brake Assist 5

Protejarea celor mai vulnerabili participanți la trafic, precum și a pietonilor și bicicliștilor, reprezintă un aspect extrem de important pentru Mercedes-Benz, în special în ceea ce privește transportul urban și interurban.

Mercedes-Benz Intouro este primul autobuz care dispune de un sistem unic de frânare în caz de urgență, Active Brake Assist 5 (ABA 5) – ce marchează o etapă importantă în creșterea siguranței rutiere.

Fiind primul sistem de asistență la frânare în caz de urgență disponibil pentru autobuze la nivel mondial, ABA 5 poate efectua o oprire automată completă a autobuzului cu scopul de a evita pietonii.

VEZI ȘI: Repausul săptămânal normal în afara cabinei… Greu de respectat!

Mai mult, în comparație cu predecesorul său ABA 4, noul sistem poate efectua și o oprire automată completă pentru a evita obstacolele mobile sau staționare.

Sideguard Assist avertizează șoferul cu privire la obstacolele mobile sau staționare
Dintre noile echipări de siguranță disponibile pentru noul Intouro se distinge pachetul opțional Sideguard Assist, sistemul de asistență la viraje, cu funcție de detectare a pietonilor.

Acesta sprijină șoferul în viraje în zonele aglomerate. Prevăzut cu sisteme radar, Sideguard Assist semnalează obstacolele mobile, precum pietonii sau bicicliștii, dar și pe cele staționare.

Noul Mercedes-Benz Intouro disponibil cu Active Brake Assist 5

Datorită celor două sisteme de asistență, noul Intouro oferă un nivel de siguranță fără precedent pentru autobuze. Împreună cu ESP ca echipare standard și alte echipări de siguranță, noul Intouro îmbină toate tehnologiile de siguranță disponibile pentru autobuze în prezent.

Noul Intouro: un autobuz interurban, flexibil și economic
Cu o gamă largă de configurații, noile autobuze Mercedes-Benz Intouro acoperă un spectru larg de cerințe. Un autobuz cu podea ridicată și un compartiment generos pentru bagaje poate fi folosit ca autobuz școlar, pentru  transferuri, dar și pentru transportul angajaților sau excursii.

Aerodinamica optimizată și caroseria ușoară, actualizată, asigură o și mai mare eficiență în materie de consum de carburant. În funcție de modelul de operare al autovehiculului, consumul este cu până la 3% mai mic în varianta standard, față de generația anterioară, iar cu pachetele opționale, consumul poate fi redus și mai mult.

Din aceeași categorie...

Back to top button