Noul Mitsubishi L200 va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva 2015

Noul Mitsubishi L200 va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva 2015

Dupa 9 ani si peste 1.300.000 unitati produse, cea de-a 4-a generatie Mitsubishi L200 se retrage pentru a lasa loc celei de-a 5-a generatii, ce va fi lansata in premiera europeana la cea de-a 85-a editie a Salonului International de la Geneva.

Model strategic si reprezentativ pentru Mitsubishi Motors Corporation (MMC), L200 a fost dezvoltat sub forma conceptului de „Ultimate Sport Utility Track” (autoutilitara sport) care introduce noi standarde de fiabilitate, rezistenta, confort interior si manevrabilitate, pentru a satisface nevoile in continua diversificare ale clientelei globale de pick-up-uri.

Noul Mitsubishi L200 va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva 2015

Noul motor diesel turbo MIVEC de 2.4 litri (4N15), va fi disponibil in doua versiuni de putere de 181 CP si 430 Nm respectiv 154 CP si 380 Nm si poate fi cuplat la o noua transmisie manuala cu 6 trepte sau una automata cu 5 rapoarte.

Noul stil sportiv, pastreaza expresiva linie laterala caracteristica de tip “J-Line”, element marcant al caroseriei modelului L200 precedent (la varianta Double Cab), realizand in acelasi timp un nivel scazut al coeficientului aerodinamic in valoare de 0.40 Cx si mentinand greutatea in limite rezonabile pentru a obtine un excelent raport putere/greutate.

Nivelul zgomotului din interior este extrem de redus datorita noului motor diesel si a masurilor de insonorizare aplicate pe caroserie. In habitaclu zgomotul interior este atat de silentios incat se poate purta o conversatie normala intre pasagerii din fata si din spate chiar si cand se ruleaza pe autostrada sau pe teren accidentat.

Pasul semnificativ realizat la nivelul calitatii percepute la interior, combinat cu scaunele ce asigura un plus de relaxare in pozitia de condus, confortul sporit pe parcursul calatoriei, si noile dotari, toate sunt menite sa ofere o experienta placuta si relaxanta pe toata durata calatoriei cu noul model.

Un plus de comoditate oferit de ingeniosul sistem de acces in habitaclu, prin modalitatea speciala a deschiderii portierelor, in exterior, disponibil pe versiunea Club Cab.

In ceea ce priveste siguranta activa, noul L 200 este echipat cu SS4-II (Sistemul Super Select 4WD Permanent II w/low gear) – care acum ofera o stabilitate mai buna in curbe, cu posibilitatea selectarii celor 4 moduri de rulare prin rotirea butonului de selectare a modului de transmisie. Noul sasiu este cu 7% mai rigid fata de precedentul model. Din punct de vedere al sigurantei pasiva, aceasta a fost imbunatatita prin dezvoltarea noii caroserii RISE patentata de catre MMC, echiparea cu 7 airbag-uri (fata, laterale, cortina, si pentru genunchii soferului,) si altele.

Noul model L200, construit de catre Mitsubishi Motors Thailanda, pentru toate pietele globale, va fi lansat in Europa, in vara lui 2015, fiind disponibil in ambele tipuri de caroserii Club Cab si Double Cab.

Follow #infotrucker