Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top
Cu un design al părții frontale care indică în mod clar apartenența modelului la gama Opel, noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță, flexibilitate și conectativitate.

Cu circa 170.000 de unități vândute până în prezent, Movano este foarte popular în segmentul E de autovehicule utilitare, în ultimii doi ani acesta clasându-se cu regularitate în top 10 cele mai bine vândute vehicule din clasa sa.

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

Cu 20.000 – 25.000 de unități pe an, vânzările lui Movano au crescut cu până la 40% comparativ cu 2013.

Noul Movano mai eficient și mai practic subliniază importanța strategiei Opel de creștere în segmentul de autovehicule comerciale ușoare, parte a planului strategic PACE! de revenire la o rentabilitate sustenabilă.

Cu noul Movano, marca germană își consolideză cea mai tânără flotă de autovehicule comerciale ușoare de pe piață, care mai include noul Vivaro și Combo Cargo.

Cel mai mare vehicul autoutilitar din gama Opel vine cu numeroase sisteme și tehnologii de asistență, care sporesc nivelul de siguranță și confortul în timpul lucrului.

VEZI ȘI: Goodyear a lansat noile generații de anvelope pentru camion KMax GEN-2 și Fuelmax GEN-2

Ca și până acum, noul Movano furgon este disponibil în patru variante de lungime și trei de înălțime, cu o masă maximă admisă de până la 4.5 tone și un volum de încărcare de 17 metri cubi. 150 de variante diferite de caroserie și conversii sunt oferite din fabrică.

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

În funcție de variantă, noul Movano poate transporta până la cinci europaleți. Datorită noilor mânere de pe pereții laterali și sistemului de iluminat LED, compartimentul de încărcare este acum mai ușor de utilizat.

 

Noul Movano cine cu un nivel ridicat de siguranță
Numeroasele sisteme de asistență pentru șofer, disponibile în premieră pe noul Movano, care nu sunt oferite de modelele concurente, asigură o călătorie mai relaxată și, mai presus de toate, mai sigură.

Sistemul de monitorizare a unghiului mort și camera video pentru vedere în partea din spate asigură o vizibilitate optimă de jur-împrejur.

Deja oferită pentru modelul Combo, o cameră video specială din dotarea noului Movano îi arată șoferului ce se întâmplă în spatele autovehiculului în timpul deplasării; în cazul versiunilor panel van cu un perete despărțitor între postul de conducere și compartimentul de încărcare, șoferii nu trebuie să se mai bazeze doar pe oglinzile exterioare. Imaginea este afișată pe ecranul de 7 inch.

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

2019 Opel Movano

Dacă șoferul cuplează treapta de marșarier, această cameră este dezactivată și înlocuită cu cea pentru mersul înapoi. Noua cameră video va fi disponibilă cu senzori de parcare față și spate incluși în pachetul „Parcare simplă și Vizibilitate”.

Avertizarea privind unghiul mort previne impactul cu ceilalți participanți la trafic, de exemplu bicicliști. Obiectele în mișcare, cum ar fi bicicletele sau motocicletele, pe care șoferul nu le poate vedea în mod normal din postul de conducere, sunt detectate de senzori cu ultrasunete.

La detectarea unui obiect în unghiul mort, un indicator LED de avertizare se aprinde în oglinda exterioară de pe partea respectivă. Acesta începe să lumineze intermitent dacă șoferul activează semnalizatorul de direcție pentru această parte.

VEZI ȘI: Noul Combo Cargo 4×4 vine cu tracțiune integrală de la Dangel

Avertizarea privind părăsirea benzii de circulație este activată la viteze de peste 30 km/h. În cazul în care autovehiculul Movano părăsește banda în mod neintenționat, sistemul emite un semnal sonor și afișează o avertizare pe ecranul cu informații.

Senzorii de parcare față și spate facilitează parcarea. În timpul manevrelor la viteze mai mici de 12 km/h, senzorii cu ultrasunete avertizează șoferul cu privire la obstacolele din fața și din spatele autovehiculului prin semnale sonore și un semnal vizual pe afișajul cu informații pentru șofer.

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

2019 Opel Movano

Dacă autovehiculul este echipat cu un sistem multimedia, o imagine cu zona din spatele autovehiculului este afișată pe ecranul de 7 inch.

Sistemul de asistență la vânt lateral este o altă tehnologie importantă din dotarea noului Movano. Autovehiculele de mari dimensiuni, cum ar fi cele de transport persoane sau panel van sunt vulnerabile la vânt lateral, în special pe poduri.

În astfel de condiții, sistemul standard de asistență la vânt lateral menține autovehiculul sub control prin activarea ESP (șoferul este informat prin simbolul de vânt afișat pe ecranul cu informații). Dotarea standard a noului Movano mai include și ștergătoare de parbriz automate și faruri automate cu funcție anti-orbire.

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

2019 Opel Movano

Numeroasele sisteme de asistență ale noului Movano sporesc siguranța membrilor echipei. Scaunele cu reglare multiplă sporesc nivelul de confort, permițându-i șoferului să părăsească autovehiculul relaxat după o călătorie lungă. Scaunele confort opționale pentru șofer și pasagerul din față sunt prevăzute cu suport lombar reglabil.

Dacă autovehiculul Movano se deplasează frecvent pe suprafețe denivelate, șoferul va aprecia cu siguranță scaunul cu suspensie pneumatică. Acesta poate ajusta amortizarea în funcție de preferințe.

Noul Movano se adresează tuturor profesioniștilor
Noul Movano este disponibil în peste 150 de versiuni disponibile din fabrică – de la furgon, autoșasiu, autoplatformă și pentru transport persoane până la conversiile dropside, basculantă și box body.

Variantele Movano panel van sunt disponibile cu o lungime de încărcare de până la 4.38 m, o înălțime de încărcare de până la 2.14 m și un volum de încărcare de până la 17 mp. În funcție de variantă, masa maximă admisă ajunge la 4.5 tone; sarcina utilă maximă este de 2.4 tone.

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

2019 Opel Movano

Movano este și un excelent autovehicul de tractare, putând tracta o sarcină de până la 3,5 tone.

Noul Movano oferă mai multe funcții pentru o utilizare mai simplă a compartimentului de încărcare. Noile mânere de pe montanții B și D sporesc siguranța la intrarea în și ieșirea din autovehicul, iar sistemul de iluminat cu tehnologie LED îmbunătățește vizibilitatea în partea din spate a versiunii panel van.

Ușa laterală glisantă este suficient de mare pentru a permite încărcarea unui europalet. În funcție de versiune, în compartimentul de încărcare pot fi depozitați până la cinci europaleți.

Spațiu de lucru conectat
Postul de lucru îmbunătățit are aspectul unui spațiu de lucru modern. Noul Movano oferă 22 de spații de depozitare opționale, în total 104 litri de spațiu suplimentar.

Sunt disponibile compartimente amplasate ergonomic, cu și fără capace, inclusiv buzunarele de pe uși. Torpedoul FlexTray de pe partea pasagerului, care se deschide ca un sertar, este deosebit de practic. Acesta are o capacitate de până la 10.5 l. Aici pot fi depozitate documente în format A4, nepliate.

Noul Movano vine cu un nivel ridicat de siguranță și conectivitate de top

Afișajul pentru sistemul de infotainment și navigație este integrat în mod optim în panoul de instrumente cu un design nou. Sistemul Navi 50 IntelliLink Pro debutează pe noul Movano.

Acest sistem îmbunătățit este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, asigurând astfel o conectivitate excelentă.

Este mai rapid față de versiunea anterioară și dispune de un ecran tactil capacitiv de 7″, pentru o operare confortabilă. Smartphone-urile pot fi conectate prin Bluetooth sau USB. Încărcarea fără fir reprezintă, de asemenea, o noutate pentru Movano.

Follow #infotrucker