Utilitare ușoare

Noul Opel Combo-e promite o autonomie de până la 275 de kilometri

Opel a oferit primele informații în detaliu despre noul Combo-e, care urmează să ajungă în reprezentanțe (Germania) în toamna acestui an.

La fel ca versiunile cu motoare termice, noul Combo-e nu face niciun compromis în ceea ce privește funcționalitatea, confortul sau siguranța, fiind un model ideal pentru întreprinderile mici și liber profesionişti care își desfășoară activitatea în zonele urbane, unde accesul este permis doar autovehiculelor electrice.

Noul Opel Combo-e promite o autonomie de până la 275 de kilometri

Noul Opel Combo-e este disponibil în două lungimi.

Versiunea Combo-e cu lungimea de 4,4 metri, care are un ampatament de 2.785 mm și poate transporta obiecte cu lungimi de până la 3.090 mm, are o sarcină utilă de până la 800 Kg și un volum pentru încărcătură cuprins între 3,3 și 3,8 mc.

Aceasta este, de asemenea, lideră în cadrul segmentului său datorită capacității de tractare de 750 kg.

Varianta extralungă XL de 4,75 m are un ampatament de 2.975 mm și un volum de încărcare de până la 4,4 m3, putând transporta obiecte cu o lungime de până la 3.440 mm. Șase inele de ancorare pe podea (plus alte patru opționale, fixate la înălțime medie) ajută la păstrarea obiectelor la locul lor.

O caracteristică decisivă pentru mulți profesioniști pentru alegerea modelului Combo-e poate fi distanța mare între pasajele roților spate, suficientă pentru un europalet (varianta extralungă poate transporta doi europaleți). Obiectele extrem de lungi pot fi depozitate vertical, trecând prin cu trapa de plafon opțională.

Noul Opel Combo-e promite o autonomie de până la 275 de kilometri
Opel Combo-e Cargo

Pe lângă obiecte, noul Combo-e poate transporta și persoane. În cazul variantei extralungi XL, versiunea crew van poate oferi locuri confortabile pentru până la patru pasageri plus șoferul, în timp ce încărcătura sau echipamentul sunt depozitate în siguranță în spatele peretelui despărțitor. Datorită clapetei din peretele despărțitor, este posibil transportul obiectelor deosebit de lungi.

Sistem de propulsie electric
Noul Opel Combo-e este propulsat de un motor electric de 100 kW (136 CP) ce dezvoltă un cuplu maxim de 260 Nm, alimentat de o bateria amplasată sub podea, între puntea față și puntea spate, astfel încât să nu compromită utilizarea zonei de marfă sau a habitaclului.

VEZI ȘI: Citroën lansează autoutilitara electrică e-Berlingo Van

Datorită acestei amplasări, bateria asigură coborârea centrului de greutate, ceea ce oferă avantaje pentru viraje și stabilitate la curenții de aer chiar și atunci când autovehiculul este încărcat complet, contribuind în același timp la sporirea plăcerii de a conduce.

Varietatea de opțiuni și servicii pentru reîncărcare
Modelul Combo-e poate fi încărcat de la o varietate de infrastructuri energetice și opțiuni de încărcare, de la stații de încărcare cu montare pe perete la încărcarea rapidă sau chiar cu un cablu pentru încărcare de la o priză de uz casnic, dacă este necesar.

Folosind o stație de încărcare publică de 100 kW (curent continuu), încărcarea bateriei de 50 kWh până la un nivel de 80% durează aproximativ 30 de minute. În funcție de piață și infrastructură, modelul Combo-e este echipat standard cu un încărcător de bord puternic trifazat de 11 kW sau un încărcător de bord monofazat de 7,4 kW.

Noul Opel Combo-e promite o autonomie de până la 275 de kilometri
Opel Combo-e Cargo

Pentru a face utilizarea modelului Combo-e cât mai confortabilă și mai relaxantă sunt disponibile sistemul „OpelConnect” și aplicația „myOpel” care oferă servicii speciale pentru autovehiculele electrice. Serviciile sunt accesibile prin intermediul aplicațiilor, în funcție de disponibilitatea din țara de comercializare.

Portofoliul „OpelConnect” include servicii de la eCall și apeluri în caz de defecțiune până la numeroase alte servicii, ca de exemplu informații cu privire la starea autovehiculului.

Siguranță și confort
Noul autovehicul utilitar compact Opel complet electric își consolidează rolul de lider în materie de sisteme de asistență pentru șofer similare cu cele întâlnite la autoturisme, oferite la lansarea modelului Combo cu motoare cu ardere internă.

Unic în cadrul segmentului său de piață: indicatorul de încărcare pe bază de senzor care permite șoferului să verifice, prin simpla apăsare a unui buton, dacă autovehiculul este supraîncărcat. Cele până la 20 de tehnologii suplimentare fac conducerea, manevrele și transportul nu doar mai ușoare și mai confortabile, ci și mai sigure.

Noul Opel Combo-e promite o autonomie de până la 275 de kilometri
Opel Combo-e Cargo

Pentru a preveni lovirile sau zgârieturile deranjante și costisitoare la deplasarea în viraje cu viteză mică, noul Combo-e este disponibil opțional cu sistemul de protecție a părții laterale pe bază de senzori.

Configurație de ”șantier” și IntelliGrip
Profesioniștii care au nevoie de o gardă la sol mai ridicată și tracțiune suplimentară pentru noroi, nisip sau zăpadă pot face un upgrade al modelului Combo-e cu configurația de „șantier” și sistemul electronic de control al tracțiunii IntelliGrip.

Lista sistemelor de asistență pentru șofer cu care este echipat modelul Combo-e, deja cunoscute de la autoturismul Combo Life, include și sistemul de control la deplasarea în pantă, sistemul de asistență pentru menținerea benzii de circulație și controlul stabilității remorcii.

Sistemele infotainment Multimedia Radio și Multimedia Navi Pro includ un ecran tactil de 8″. Ambele sisteme permit integrarea telefonului cu ajutorul Apple CarPlay şi Android Auto.

Noul Opel Combo-e promite o autonomie de până la 275 de kilometri
Opel Combo-e Cargo

Noul Combo-e va ajunge la reprezentanțe în toamnă (Germania), alăturându-se modelului Vivaro-e în calitate de cel mai nou membru al familiei de autovehicule comerciale electrice Opel. Următorul nou model, noul Movano-e, va fi de asemenea disponibil în 2021. Aceasta înseamnă că întregul portofoliu de autovehicule comerciale ușoare al mărcii va fi electrificat până la finalul acestui an.

Până în 2024, Opel va oferi o versiune electrificată pentru fiecare model de autoturism și de autovehicul comercial ușor.

Din aceeași categorie...

Back to top button