ȘtiriUtilitare ușoare

Noul Opel Combo oferă mai multe sisteme de asistență decât modelele concurente

Noul Opel Combo este echipat cu 20 de sisteme de asistență pentru șofer, mai multe decât orice alt model concurent din clasa sa.

Cu noul Opel Combo, călătoriile pentru profesioniști și familii nu au fost niciodată mai sigure sau mai confortabile. Prin urmare, Combo Cargo și Combo Life prezintă cele mai ridicate niveluri de siguranță și confort în segmentele de piață respective.

Noul Opel Combo oferă mai multe sisteme de asistență decât modelele concurente

Utilizând o nouă abordare, noul Opel Combo a fost proiectat și dezvoltat de la început conform standardelor aferente autoturismelor, și nu ca un autovehicul comercial ușor căruia i se adăugau mai târziu funcții destinate familiilor.

Astfel, profesioniștii care utilizează modelul furgon Combo Cargo beneficiază de aceleași dotări, siguranță și confort precum familiile care călătoresc la bordul autovehiculului Combo Life.

Numeroasele sisteme de asistență pentru șofer și de siguranță din dotarea Combo, de la tempomatul automat, funcția de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor, asistența la menținerea benzii de circulație și frânarea automată de urgență, până la sistemul de detectare a somnolenței șoferului, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere și asistența la pornirea în rampă, sporesc siguranța.

VEZI ȘI: Tractorul agricol românesc TAGRO a primit omologarea RAR

O opțiune de siguranță inovatoare pentru Combo Cargo cu uși spate nevitrate este camera video pentru marșarier, aceasta este amplasată deasupra ușilor și sporește semnificativ vizibilitatea în partea din spate în timpul manevrelor de parcare. Imaginile sunt transmise pe un ecran color de 5″ din postul de conducere.

Noul Opel Combo oferă mai multe sisteme de asistență decât modelele concurente

O a doua cameră montată pe oglinda exterioară de pe partea pasagerului reduce unghiul mort. Dacă în această zonă sunt detectați pietoni sau bicicliști în timp ce Combo Cargo efectuează un viraj, zona laterală de pe partea pasagerului este afișată pe ecran – o contribuție majoră la sporirea siguranței pentru toți participanții la trafic.

Noul Opel Combo oferă mai multe sisteme de asistență decât modelele concurente

Cu modelul Combo Cargo, Opel oferă pentru prima dată plusul de siguranță garantat de indicatorul de supraîncărcare, estimat că va fi disponibil din trimestrul II al anului 2019.

Sistemul pe bază de senzori măsoară greutatea încărcăturii și aprinde un LED de culoare albă dacă aceasta depășește 80% din sarcina utilă admisă. În cazul în care greutatea încărcăturii depășește valoarea maximă admisă, este afișat un LED portocaliu cu semnul exclamării.

Sistemul adaptiv de control al tracțiunii IntelliGrip cu cinci moduri permite autovehiculului Combo să iasă de pe drumurile asfaltate sau să intre în siguranță pe șantierele cu suprafețe alunecoase, iar sistemul Flank Guard pe bază de senzori protejează împotriva loviturilor și zgârieturilor deranjante în timpul efectuării virajelor cu viteză mică – de mare ajutor în special în trafic aglomerat.

Noul Opel Combo oferă mai multe sisteme de asistență decât modelele concurente

Tehnologiile inovatoare din dotarea modelului Combo nu sporesc doar siguranța, ci și nivelul de confort. De exemplu, șoferii rămân permanent conectați datorită sistemelor infotainment de ultimă generație compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto și ecran tactil color de 8″.

Inovațiile continuă sub capota autovehiculului Combo cu o gamă de motoare pe benzină și diesel agile, certificate WLTP.

Noul Opel Combo oferă mai multe sisteme de asistență decât modelele concurente

Unitățile supraalimentate sunt combinate cu transmisii manuale eficiente cu 5 și 6 trepte de viteză. O altă atracție în acest segment este transmisia automată cu 8 trepte și un coeficient de frecare deosebit de redus.

Modelul Opel Combo, bazat pe platforma EMP2 a Groupe PSA, cea mai performantă de pe piață, este disponibil în varianta de lungime standard (4,40 m) sau XL (4,75 m).

Sistemele de asistență pentru șofer, care sporesc nivelul de siguranță și confort, nu au rival în acest segment de piață. Acestea sunt completate de o gamă extinsă de accesorii personalizate pentru un plus de siguranță, funcționalitate și stil.

Din aceeași categorie...

Back to top button