Noul Opel Zafira-e Life, model electric cu autonomie de 330 de kilometri

Noul Opel Zafira-e Life, model electric cu autonomie de 330 de kilometri
Noua autoutilitară electrică Opel Zafira-e Life vine cu motor de 136 de CP, două versiuni de baterie și o autonomie maximă de 330 de kilometri.

Zielele trecute, Citroen a prezentat e-SpaceTourer, iar în urmă cu câteva săptămâni, Peugeot a lansat e-Traveller. Acum a venit rândul celor de la Opel să prezinte utilitara electrică Zafira-e Life.

Noul Opel Zafira-e Life, model electric cu autonomie de 330 de kilometri

Așa cum era de așteptat, noul Zafira-e Life propune aceleași atuuri pe care deja le-am întâlnit în cazul modelelor Peugeot și Citroen.

Altfel spus, Opel Zafira-e Life va fi echipat cu un motor electric cu o putere de 136 CP și 260 Nm. Motorul electric va fi susținut de un pachet de baterii care poate fi comandat în două versiuni: 50 kWh și 75 kWh.

Prima dintre acestea va avea o autonomie electrică de până la 230 de kilometri, iar cea de-a doua propune o autonomie de până la 330 de kilometri. Acumulatorul va putea fi reîncărcat și la prize rapide cu puteri de până la 100 kW.

VEZI ȘI: COVID-19: Renault Trucks are în plan concedierea a sute de angajați

Opel menționează că Zafira-e Life echipat cu bateria mică de 50 kWh are nevoie de 30 de minute pentru o reîncărcare 0-80%, în timp ce varianta cu baterie de 75 kWh necesită 45 de minute pentru aceeași repriză de reîncărcare. În plus, utilitara de persoane va putea fi încărcată și la prize de 7.4 kW sau 11 kW.

Spre deosebire de versiunile cu motoare convenționale, Zafira-e Life are acum o grilă frontală nouă, un head-up display color, un ecran central de 7 inch (standard) și un sistem de frânare automată de urgență cu funcție pentru detectarea pietonilor.

Listele de comenzi pentru noul Zafira-e Life vor fi deschise în această vară, însă nemții nu au anunțat și prețul de pornire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Follow #infotrucker