Utilitare ușoare

Noul Peugeot e-Expert cu hidrogen este produs în serie

Pe 13 decembrie 2021, Peugeot a produs primul e-Expert cu hidrogen de serie, devenind unul dintre primii producători auto care oferă o astfel de versiune în segmentul autoutilitarelor compacte, pe lângă variantele cu motoare termice și electrice cu baterie.

Peugeot e-Expert cu hidrogen se distinge prin integrarea perfectă a întregului sistem „mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric” în compartimentul motor și sub caroserie.

Noul Peugeot e-Expert cu hidrogen este produs în serie

Rezultatul: fără niciun fel de compromis în ceea ce privește volumul de încărcare și un centru de greutate scăzut, gaj al stabilității, siguranței și agilității.

Peugeot e-Expert cu hidrogen este acum în stoc, gata de livrare. Primul client, WATEA by Michelin – tânăra filială a grupului Michelin dedicată soluțiilor de mobilitate verde – a primit autovehiculul înainte de sfârșitul lui 2021.

VEZI ȘI: Peugeot Expert transformat în foodtruck de Peugeot Design Lab și Whirlpool

e-Expert cu hidrogen a intrat în producție la finalul lui 2021, fiind noul simbol al strategiei mărcii franceze „Extended power of choice”, ce oferă clienților posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de motoare, pe cel care răspunde cel mai bine așteptărilor acestora.

Versiunea electrică alimentată cu hidrogen confirmă implementarea rapidă a gamei de vehicule electrificate Peugeot Expert.

Lansarea producției de serie a acestui model începe la doar 15 luni de la lansarea, în 2020, a modelului e-Expert alimentat de la o baterie, votat la începutul anului 2021 International Van of the Year și cel de-al 6-lea model al Mărcii care câștigă acest prestigios premiu, din 1992.

Peugeot e-Expert cu hidrogen se bazează pe bateria care alimentează modelul e-Expert. Acesta este produs în Franța, la fabrica din Hordain  (Nord, Hauts de France) și transformat apoi la centrul de inginerie al grupului Stellantis din Rüsselsheim, Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button